„Jis dažnai išeidavo su draugais pasivaikščioti, dar kalbėjome tą patį vakarą telefonu“, - pro ašaras kalbėjo žuvusio penkiolikmečio mama Irena.

Moteris sakė, kad apie nelaimę sužinojo iš dukters, kuri paskambino ir pranešė mamai apie netektį.

„Jis ėjo per perėją. Kokiu reikia būt, kad nepastebėt perėja einančių vaikų, o po to dar pabėgti“, - sunkiai žodžius rinko vaiko netekusi moteris.

Apie Andrių Kolosovą Širvintose neseniai apsigyvenusi moteris iki avarijos nieko nežinojo. Tik po tragiškos avarijos žmonės jai šiek tiek pasakojo, ką apie jį žinojo. Irena neslepia, kad gerų atsiliepimų apie jį nesulaukė. Po kurio laiko tik sulaukė A. Kolosovo žmonos skambučio.

„Paskambino jo žmona, pareiškė užuojautą ir paprašė mano sąskaitos numerio. Nesileidau su ja daug į kalbas, net neatsiprašė. Ką jie gali atlyginti, sūnaus juk man nesugrąžins“, - pasakojo moteris.


Prieš maždaug metus tokį patį skausmą išgyveno ir moters brolis. Jo sūnus žuvo per avariją. Anot širvintiškės, sūnėnas, važiuodamas automobiliu, pateko į avariją, per kurią žuvo. Dabar savo vaiką į paskutinę kelionę besiruošianti išlydėti moteris perdavė žinią visoms mamos: „Saugokite savo vaikus, kokie jie bebūtų“.

Amžinojo poilsio netrukus atgulsiantis jos sūnus, anot Irenos, turėjo svajonių, planų, taupė pinigėlius savo siekiams, tačiau staiga neatsakingas žmogaus elgesys nutraukė viską ir atnešė didžiulį skausmą berniuko artimiesiems.

Į šarvojimo salę jau pirmą vakarą ėmė rinktis berniuko draugai, šeimos artimieji, kaimynai. Berniuko tėvas, nors su vaiko mama ir nesusiklostė šeimyniniai santykiai, taip pat atvyko į šarvojimo salę. Žuvusio vaiko tėvas nebuvo kalbus, tačiau vyras neslėpė skausmo dėl netekties. Juk berniukui dar tik prasidėjo gyvenimas.

Mama netiki vaiką pražudžiusio vyro atgaila. Irena neslėpė, kad neketina atleisti žmogui, kuris atėmė jos sūnaus gyvybę.

„Tokiam žmogui nėra atleidimo“, - sakė moteris.

DELFI primena, kad avarija įvyko šeštadienio vakarą, apie 17 val. „Volvo“ automobilio vairuotojas partrenkė su Upelio g. perėja ėjusius paauglius. Berniukas žuvo vietoje, septyniolikmetė paauglė dėl sužalojimų paguldyta į ligoninę. Vairuotojas spruko. Jo ieškojo gausios policijos pajėgos. Apie 20 val. policija surado garaže paslėptą automobilį, dar maždaug po poros valandų sulaikė ir įtariamą A. Kolosovą. Jis buvo girtas. Avariją padarė neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.

Pirmadienį į teismą atvesto vyro advokatas sakė, kad A. Kolosovas pripažįsta kaltę, neneigia, kad vairavo girtas, tačiau teigė bėgęs ne dėl to, kad norėjo nuslėpti nusikaltimą, o dėl to, kad patyrė stresą.

Atsisveikinti su berniuku atvykusi jį nuo vaikystės pažinojusi moteris svarstė, kad jei vyras būtų sustojęs po avarijos ir iškvietęs medikus, gal dar vaiko gyvybę būtų buvę galima išgelbėti. Nors dėl to, jog žmogus vairavo girtas, moteris sakė, kad jam jokio pateisinimo nėra ir negali būti.