„Mes pristatome jums vaizdo įrašą iš neseniai vykusios operacijos, kurioje mūsų jauni, nepatyrę palaikytojai paėmė teisingumą į savo rankas“, – su tokiu prierašu į socialinį tinklą įkelti žiaurūs vaizdai.

Savo smurtą neonaciai teisina aiškindami, esą jų auka pedofilas.

„Mes esame laimingi, net jei šie vyrukai turi daug ko išmokti, matyti jų akyse ugnį saugoti baltųjų vaikų ateitį ir užtikrinti, kad tokie požmogiai būtų nubausti“, – rašoma po įrašu.

Šiame „Telegram“ kanale jau kurį laiką platinamos neonacistinės idėjos, kalba apie „baltųjų rasės išsaugojimą“, o kiekvieną įrašą baigia žodžiais už „rasę ir tautą“.

Policija smurtautojus nustatė

Pasiteiravus Vilniaus apskrities policijoje, ar jiems žinomas šis išpuolis, pareigūnų atstovė Julija Samorokovskaja sakė, kad jie pranešimą apie tai gavo balandžio 15 d.

„Įvykio aplinkybes aiškinasi Vilniaus m. penktojo policijos komisariato pareigūnai. Atlikus būtinus procesinius veiksmus per 10 dienų bus priimtas sprendimas“, – komentavo ji.

Pasak policijos atstovės, tiek užpuolikai, tiek nukentėjusysis yra nustatyti.

Pareigūnai žada po apklausų nuspręsti, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

Kaip minėjo J. Samorokovskaja, jei bus gautas nukentėjusiojo pareiškimas, tikėtina, kad tyrimas bus pradėtas dėl fizinio skausmo sukėlimo (BK 140 str.).

Jei sumuštas vaikinas pretenzijų neturės, policija ir be jo pareiškimo gali pradėti ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo (BK 284 str.).

Platina neonacių idėjas

Tai jau ne pirmas kartas, kai šiame „Telegram“ kanale įkeliamas egzekucijos įrašas.

Kovo 4 dieną buvo įkeltas vaizdo įrašas, kur suspardomas jaunas klaipėdietis. Policija ir dėl šio įvykio atlieka tyrimą.

Abu kartus savo smurtą jei motyvavo tuo, esą jų aukos pedofilai.

„Mes didžiuojamės matydami, kad jaunimas pasiima iniciatyvą kovoje prieš požmogius. Mes esame laimingi, net jei šie vyrukai turi daug ko išmokti, matyti jų akyse ugnį saugoti Baltųjų vaikų ateitį ir užtikrinti, kad tokie požmogiai būtų nubausti. Tai aiškus pranešimas visiems pedofilams: su jumis bus susidorota. Už rasę ir tautą“, – rašė jie po įrašu, kur suspardomas vilnietis.

Šis „Telegram“ kanalas įkurtas pernai gruodį, tada jie skelbė, kad bandys atsispirti baltųjų rasės išnykimui.

„Tuo metu, kol mes, baltosios tautos, kovosim tarpusavyje dėl žemių, kurios mums priklausė prieš kelis šimtmečius ar dešimtmečius, priešas sunaikins mūsų tautas“, – rašoma kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)