Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) praneša, kad septintajame aukšte, balkone, degė šiukšlės.

Gaisrą pastebėjo ir ugniagesius iškvietė kaimynai. Bute gyveno socialinės rizikos grupei priklausantis vyras, o pas jį nakvojo draugas. Kadangi buto durys buvo neužrakintos, iki atvykstant ugniagesiams pas kaimynus svečiavęsis jaunuolis pirmasis mėgino žadinti miegančius vyrus, bet butas jau buvo pilnas dūmų. Po kelių minučių atvykę ugniagesiai, su kvėpavimo aparatais įėję į vidų, išnešė virtuvėje miegojusį vyrą. Svečias iš buto išėjo pats.

„Į šį butą ugniagesiai gelbėtojai skubėjo ir pernai birželį, gaisras buvo kilęs dėl maisto pridegimo“, – sakė Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausioji specialistė Olga Juodikevičienė, šiąnakt budėjusi ir apsilankiusi gaisravietėje Visagine.

„Butas labai apleistas, kaip ir balkonas, prikrautas šiukšlių ir atliekų, čia buvo nuolat girtaujama ir rūkoma. Greičiausiai gaisras ir kilo nuo numestos neužgesintos cigaretės. Butas priklauso čia gyvenančio vyro dukrai, kuriai nepavyksta pakeisti tėvo gyvenimo būdo. Su šiuo vyru ne kartą kalbėjosi socialiniai darbuotojai, siūlė keltis į nakvynės namus, bet jis nesutiko.“

Pasak O. Juodikevičienės, pas tokius žmones lankosi priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų ir socialiniai darbuotojai, kartais net su policijos pareigūnais, stebi juos, kartais grasina net iškeldinti, bet tai mažai padeda.

„Jie nieko nebijo. Paprastai ir įrengtus autonominius dūmų detektorius nuima, nes pradėjus rūkyti, šie pypsi. Bet aš manau, kad vis tiek reikia stengtis ir kažką daryti, nes, kaip sakoma, lašas po lašo ir akmenį pratašo.“

Per gaisrą išdegė balkonas, aprūko virtuvės lubos, sienos. Iš buto išneštas vyras buvo perduotas greitosios pagalbos medikams. Jis apžiūrėtas iš karto, žmogus nenukentėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją