Gelbėtojų sirenos prie Baltojo tilto kaukė apie 21 val. Bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą, kad Vilniuje, Neries upėje tarp Žaliojo ir Baltojo tiltų, skęsta žmogus. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad į įvykio vietą iš valčių elingo Antakalnyje su vandens motociklu išplaukė skyrininkas Mindaugas Valaitis ir naras Saulius Lukštas. Gelbėtojai prie Mindaugo tilto pamatė besimurkdantį vandenyje žmogų ir iškėlė jį į krantą.

Kitos gelbėtojų pajėgos į nelaimės vietą vyko narų automobiliu ir automobiline cisterna. Jiems buvo pranešta apie antrąjį vandenyje esantį žmogų, jį upės srovė nunešė Baltojo tilto link.

„Pamatėme, kad vyras, tai išnyra, tai panyra po vandeniu. Ugniagesys gelbėtojas Tomaš Bakšanskij, užsidėjęs gelbėjimo įrangą, kartu su Skirmantu Šimoliūnu šoko į vandenį, pagriebė tą vyriškį ir skubėjo į krantą. Skęstantysis buvo nutolęs nuo kranto maždaug apie 10 metrų. Atplukdytas žmogus buvo iškeltas ir perduotas medikams“, – pasakojo gelbėjimo operacijai vadovavęs pamainos vadas Jevgenij Iljin.

„Po šios pamainos jaučiuosi taip, kaip jaučiamasi išgelbėjus gyvybę. Galiu pasidžiaugti, kad jauni pareigūnai, kurie atėjo dirbti į mūsų komandą, profesionaliai atlieka savo darbą ir yra pasiryžę 100 procentu atlikti pačius sudėtingiausius darbus. Man labai malonu, kad jaunimas, kuris ateina pas mus dirbti, ateina dirbti iš pašaukimo“, – sako J.Iljin.

15 metų ugniagesiu gelbėtoju dirbančio J.Iljin darbo praktikoje tokia gelbėjimo operacija – ne pirmoji. Prieš kelerius metus jis pats su kolega yra išgelbėjęs skęstantįjį.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo depratamento duomenimis, šiais metais ugniagesiai jau išgelbėjo 26 skendusius žmones.

Už vaizdo medžiagą Delfi.lt redakcija dėkoja Tadui Bytautui!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją