Ankstų ketvirtadienio rytą, 7.54 val., Klaipėdos policija gavo pranešimą, kad prie I. Simonaitytės gatvėje esančio vaikų darželio, vyras, panaudojęs smurtą prieš 1983 m. gimusią moterį, pagrobė automobilį „Opel Astra“, pagamintą 1999 metais, su nukentėjusiosios asmeniniais daiktais, tarp kurių buvo ir mobiliojo ryšio telefonas.

7.55 val. į įvykio vietą buvo išsiųsti keturi policijos ekipažai. Atvykus nustatyta, kad moteriai prie lopšelio-darželio įlipus į minėtą automobilį, pro galines dureles į mašiną įsėdęs nepažįstamas vyras sugriebė už kaklo ir pradėjo smaugti bei pareikalavo atiduoti rankinę. Nukentėjusiajai nurodžius, kad rankinėje yra tik telefonas ir galima jį pasiimti, užpuolikas pareikalavo persėsti į priekinę keleivio sėdynę, tačiau ji iššoko iš automobilio. Tuo tarpu užpuolikas persėdo į vairuotojo sėdynę ir pagrobė automobilį su moters asmeniniais daiktais.

Policijos pareigūnai nustatė, kad vėliausiai automobilis buvo pastebėtas Liubeko ir Smiltelės gatvių sankryžoje.

Klaipėdos apskrities VPK budėtojas pagal nukentėjusiosios mobiliojo ryšio telefono numerio siunčiamą signalą nustatė, kad telefonas veikia Dituvos sodų teritorijoje.Į paiešką buvo mestos didelės pajėgos.

Automobilis buvo pastebėtas „Trevenos“ degalinėje prie Dituvos. Pagrobėjas, pamatęs policijos automobilį, dideliu greičiu išrūko iš degalinės Klaipėdos link.

Gali būti, kad prieš Rimkų viaduką jis norėjo nusukti į Klaipėdą, tačiau dėl didelio greičio 8.35 val. peršoko saugumo salelę ir trenkėsi į miškovežio vidurį. Sunkiasvorė technika tuo metu pakilimu važiavo ant viaduko.

Per avariją iš karto žuvo Jurijus P., gim. 1992 m. Jis gyveno toje pačioje gatvėje, kurioje padarytas nusikaltimas. Nevedęs, nedirbantis, teistas 5 kartus dėl vagysčių ir plėšimų, paskutinį kartą - 2010-ųjų spalio 4 d. Mažiau nei prieš savaitę paleistas iš Pravieniškių pataisos namų-atviros kolonijos.

Klaipėdos kelių policijos ir kriminalinė policijos pareigūnai pradėjo tyrimus.