Vėlų pirmadienio vakarą, apie 21.30 val., buvo gautas pranešimas, kad Šiauliuose, Gegužių gatvėje, prie konteinerių rastas į kilimą susuktas merginos kūnas.

Dėl nusikaltimo įvykio vietoje buvo sulaikyti keturi jaunuoliai: nepilnametė (g. 2007 m.), vyras (g. 2004 m.), vyras (g. 1999 m.) ir vyras (g. 2001 m.). Antradienį Šiaulių apylinkės teismas įtariamiesiems dėl nužudymo skyrė kardomąsias priemones. Įtariamajam, gim. 2001 m., skirtas 2 mėnesių suėmimas, kitiems įtariamiesiems, gim. 1999 m. ir 2004 m., – 3 mėnesių suėmimas. Įtariamajai, gim. 2007 m., skirtas maksimalus 2 mėnesių suėmimas prokurorės prašymu.

Kraupūs vaizdai internete

Po visuomenę sukrėtusio įvykio socialiniame tinkle „Facebook“ pradėjo plisti ne tik susirašinėjimai, bet ir neraminantys vaizdo įrašai, teigiama, kad jaunuoliai pasakojo, jog nužudys nepilnametę.

Viename paviešintame vaizdo įrašė mergina filmuoja du vaikinus ir pasakoja, kad treniruojasi. Du jaunuoliai su pagaliais rankose mosikuojasi, rodo, kaip smogtų. Žmonės teigia, kad tai įtariamieji ruošėsi nusikaltimui.

Be viso to, buvo pasidalinta dar vienu įrašu, kuriame matyti įtariamieji, ir ant jo prierašas: „Chill kmr. Vėliau eisim pana nužudyt.

Paviešintus kraupius vaizdus žmonės gausiai komentavo, teigė, kad pagrindinė nusikaltimo iniciatorė buvo 14-metė įtariamoji. Po jos nuotraukomis feisbuke žmonės negailėjo žiaurių palinkėjimų bei apibūdinimų.

Be visų kraupių vaizdų, žmonės paviešino, kaip jie teigė, ir motyvą. „Jos tiesiog buvo susipykusios, <...> apsimetė, kad susitaikė, bendravo, bendravo, viskas gerai, prisiviliojo į hatą, nugirdė ir <...> sudaužė“, – rašoma pasidalintoje susirašinėjimo nuotraukoje.

Po kraupiais vaizdais žmonės rašė ir džiaugėsi, kad įtariamieji už grotų praleis ilgus metus. Jaunuoliai, kurie buvo įtariamųjų draugai, pradėjo išsižadėti draugystės. Labiausiai žmones piktino, kad įtariamieji įvykio vietoje stovėjo, žiūrėjo ir vaidino, kad yra sukrėsti radiniu, nors patys, įtariama, įvykdė nusikaltimą.

Internete paplitusių vaizdų autentiškumas nėra patvirtintas.

Dėl įvykio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, įtarimai – pagal Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio („Nužudymas“) 1 dalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)