19.44 val. buvo paskelbta gaisro lokalizacija, tai reiškia, kad gaisras nebeplinta, tačiau toliau vyksta gaisro gesinimo darbai, įvykio vietoje dirba daugiau nei 25 ugniagesiai.

Kaip Eltą informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo poskyrio budintis pareigūnas, pranešimas apie gaisrą gautas 16.35 val., pranešimų apie nukentėjusius nėra.

„Gaisras gana didelis, išsiųstos mūsų pajėgos“, – Eltai sakė budintis pareigūnas, pažymėjęs, kad šiuo metu gyventojams siunčiamos perspėjimo žinutės.

Kretingos rajono savivaldybė socialiniame tinkle „Facebook“ prašo dėl galimos gaisro sukeltos oro taršos greta Klaipėdos gatvės, vadinamoje Lapyno teritorijoje, „Draugystės“ soduose bei teritorijose aplink gyvenančius asmenis uždaryti namų langus, laikinai išjungti rekuperacines sistemas bei vengti buvimo gryname ore.

Kretingos metas Antanas Kalnius savo „Facebook“ paskyroje praneša apie uždarytą eismą Klaipėdos gatve.

„Dėl gaisro yra uždraustas automobilių eismas Klaipėdos gatvėje. Taip pat vairuotojai prašomi nevykti Šventosios gatve. Pasirinkite kitus kelionės maršrutus!“, – nurodė meras.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja gyventojus, kad gaisro dūmai gali būti pavojingi sveikatai.

Gyventojams rekomenduojama esant lauke ir matant tamsius dūmus, užuodžiant specifinį kvapą pasitraukti į priešvėjinę pusę. Važiuojant pro gaisro vietą, rekomenduojama sandariai uždaryti automobilių langus.

Arčiau gaisro gyvenantiems gyventojams patariama neiti į lauką, likus namuose – neatidarinėti orlaidžių, langų ir durų. Jei namuose yra mechaninės vėdinimo sistemos, rekuperacija ar kondicionierius, rekomenduojame sistemas išjungti.

Pasijutus prastai, rekomenduojama nedelsiant kreiptis į medikus.

Aplinkosaugininkai dirba įvykio vietoje

Aplinkos apsaugos departamentas pasidalino informacija apie įvykį.

„Šiandien vakare kilo gaisras įmonėje UAB „Imedeksa“ Kretingoje. Gavę pranešimą aplinkosaugininkai iš karto išvyko į gaisro vietą. Preliminariais duomenimis šiuo metu dega gamybinės patalpos į kurias dar negalima patekti.

Aplinkos apsaugos agentūros laboratorija išvyko paimti aplinkos oro ėminius bei atlikti kietųjų dalelių ir kitų teršalų matavimų. Taip pat rengiama artimiausių valandų teršalų sklaidos prognozė, kuri parodys galimą teršalų sklaidą ir poveikio zoną, t. y. kurioje teritorijoje gali būti padidėjusi teršalų koncentracija ore“, – informavo aplinkosaugininkai.

Teigiama, jog situacija stebima, visuomenė bus operatyviai informuojama gavus naujausius oro kokybės tyrimų duomenis.

Gesinimo darbus tęsia gausios ugniagesių pajėgos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją