Vilniaus apskrities policija informavo, kad ketvirtadienį pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal 140 str. 1 d. – dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo. Švelniausia už tai gresianti bausmė – viešieji darbai, griežčiausia – laisvės atėmimas iki 1 metų.

Policija apie šį įvykį informuota dar balandžio 15 d., tačiau 10 dienų sprendė, ar dėl to pradėti ikiteisminį tyrimą.

Pareigūnai jau anksčiau yra sakę, kad nustatė tiek auką, tiek užpuolikus.

Vaizdai – neonacių kanale

Užpuolimo įrašas į vieną neonacistines idėjas skleidžiantį „Telegram“ puslapį įkeltas dar balandžio 13 d.

„Mes pristatome jums vaizdo įrašą iš neseniai vykusios operacijos, kurioje mūsų jauni, nepatyrę palaikytojai paėmė teisingumą į savo rankas“, – su tokiu prierašu į socialinį tinklą įkelti žiaurūs vaizdai.

Savo smurtą neonaciai teisina aiškindami, esą jų auka pedofilas.

„Mes esame laimingi, net jei šie vyrukai turi daug ko išmokti, matyti jų akyse ugnį saugoti baltųjų vaikų ateitį ir užtikrinti, kad tokie požmogiai būtų nubausti“, – rašoma po įrašu.

Šiame „Telegram“ kanale jau kurį laiką platinamos neonacistinės idėjos, kalba apie „baltųjų rasės išsaugojimą“, o kiekvieną įrašą baigia žodžiais už „rasę ir tautą“.

„Tuo metu, kol mes, baltosios tautos, kovosim tarpusavyje dėl žemių, kurios mums priklausė prieš kelis šimtmečius ar dešimtmečius, priešas sunaikins mūsų tautas“, – rašoma kanale.

Klaipėdoje tirti nenorėjo

Šiame neonacių kanale jau ne pirmą kartą viešinama jaunuolio egzekucija. Kovo 4 dieną buvo įkeltas vaizdo įrašas, kur suspardomas jaunas klaipėdietis.

Klaipėdos pareigūnai, tąkart įvertinę aplinkybes, nusprendė ikiteisminio tyrimo nepradėti. Visgi šį sprendimą prokuratūra panaikino.