Antradienį, apie 17 val., Vilniuje, Fabijoniškių gatvėje, 52 metų moteriai paskambino nepažįstami asmenys.

Jie įtikino esantys banko darbuotojai ir apgaule privertė atskleisti elektroninės bankininkystės duomenis, pranešė policija.

Tokiu būdu iš jos banko sąskaitos buvo pagrobta 2,2 tūkst. eurų, pranešė policija.

Trečiadienį, 17.44 val. į Kauno apskrities policiją kreipėsi 58 metų moteris.

Ji nurodė, kad tą pačią dieną, apie 11.30 val., jai būnant namuose, paskambinęs ir banko darbuotoju prisistatęs asmuo apgaulės būdu išviliojo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus.

Iš banko sąskaitos dingo 9,5 tūkst. eurų.

Trečiadienį Klaipėdoje buvo gautas 1960 m. gimusio vyro pareiškimas, kuriame nurodoma, kad tą pačią dieną, apie 10.11 val., paskambinusiai rusiškai kalbančiai moteriai, kuri prisistatė banko atstove, atskleidė elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus ir asmens kodą.

Po kiek laiko pareiškėjas pastebėjo, kad iš jo banko sąskaitos per 4 kartus į kitą sąskaitą buvo pervesti 9860 eurų.

Nuo sukčių nukentėjo ir Visagino gyventoja.

81 metų moteris pranešė, kad telefonu apgaule išviliojus banko elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis iš jos sąskaitos pagrobta 8,4 tūkst. eurų.

Bankas „Swedbank" įspėja, kad pastaruoju metu gyventojai sulaukia SMS žinučių su nuorodomis į netikrą „Swedbank“ puslapį, skatinant atblokuoti užblokuotas sąskaitas ar sustabdyti neegzistuojančius pavedimus.

„Prašome nespausti nuorodų žinutėse ir netvirtinti jokių operacijų, kurių patys neinicijavote. Primename, kad bankas niekada nesiunčia SMS žinučių su nuorodomis ir neprašo atskleisti prisijungimo duomenų, slaptažodžių, PIN kodų ar kitos asmeninės informacijos“, – skelbiama banko interneto tinklalapyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)