Kaip informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, lapkričio 16 d. 6.12 val. buvo gautas pranešimas, jog Kauno r. sav., Karmėlavos sen., Ramučių k., galimai rūkydamas lovoje sudegė pranešėjos pusbrolis.

Atvykus ugniagesiams, ūkiniame pastate esančioje gyvenamojoje patalpoje, lovoje, rastas stipriai apdegęs vyriškos lyties kūnas. Ūkinis pastatas mūrinis, 10x6 m dydžio, vieno aukšto, stogas dengtas šiferio danga. Patalpa, kurioje kilo gaisras, 6x3 m dydžio.

Sudegė lova, apdegė spinta, aprūko sienos bei lubos.

Dūmų detektoriaus nėra.

Žuvusysis nevengė taurelės

PAGD praneša, kad šiandien minima Tarptautinė nerūkymo diena. Deja, ir per ją neišvengta beprasmės žūties. Šįryt, 6.12 val., Kauno rajono Karmėlavos seniūnijos Ramučių kaimo gyventoja pranešė, kad ūkiniame pastate įrengtose gyvenamosiose patalpose rado apdegusį savo giminaitį. Pasak jos, žmogus greičiausiai žuvo rūkydamas lovoje. Gaisro metu sudegė lova, apdegė spinta, aprūko sienos bei lubos. Dūmų detektoriaus pastate nebuvo.

„Kaip teigia liudininkai, žmogus dažnai rūkydavo lovoje, nevengė taurelės, o prieš kelias dienas buvo gavęs pašalpą, – sakė Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Deividas Vasiliauskas. – Patalpoje mėtėsi nuorūkos ir tušti buteliai.“

Pasak pareigūno, daugelis žūčių dėl rūkymo atspindi tipišką žūstančiojo gaisruose portretą: „Galimai vartojantis alkoholį, neatsargiai rūkantis, gaunantis pašalpą, nuo 45 iki 75 metų amžiaus kaimo gyventojas. Beje, ši tragiška istorija galėjo pasibaigti ir kitaip, jeigu pastate būtų buvęs įrengtas autonominis dūmų detektorius. Jį, ko gero, būtų išgirdęs ir rūkalius ar bent jau namo šeimininkai.“

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, 2022 m. dėl neatsargaus rūkymo gaisruose žuvo 26 žmonės, o šiemet jau 33.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją