Rungtynes „Celtics“ pradėjo vyriausiojo trenerio Brado Stevenso sprendimu į startinį penketą grąžinę atakuojantį gynėją Geraldą Greeną. Reguliariajame sezone visas rungtynes ant atsarginių žaidėjų suolelio pradėjęs žaidėjas jau septintą kartą atkrintamosiose varžybose į aikštę žengė nuo pirmųjų minučių.

Ankstyvas pokyčio įspūdis buvo teigiamas – G. Greenui smeigus antrą tritaškį paeiliui šeimininkai sumažino atsilikimą iki 10:11, tačiau nuo šios akimirkos „Cavaliers“ pradėjo auginti atkrintamųjų varžybų rekordą pasiekusia persvarą.

Pavyzdingai abiejose aikštės pusėse žaidę svečiai surengė žaibišką atkarpą 10:0, o norėdamas išjudinti sustingusį komandos puolimą B. Stevensas į aikštę išleido septintųjų konferencijos pusfinalio rungtynių herojų Kelly Olynyką.

Su ovacijomis aikštėje pasirodęs kanadietis pirmuoju prisilietimu perėmė kamuolį ir atliko puikų perdavimą vienam greitame puolime atsidūrusiam Avery Bradley, tačiau tą akimirką L. Jamesas nusprendė atkurti praėjusių metų NBA superfinalo įsimintiniausiu kadru tapusį epizodą.

Klivlando klubo lyderis it iš niekur prisivijo A. Bradley ir gniuždančiu judesiu blokavo varžovo metimą, Bostono „TD Garden“ arenoje iššaukdamas spengiančią tylą.

Puikaus L. Jameso taiklumo ir užtikrintos Kevino Love‘o kovos dėl atšokusių kamuolių dėka svečiai jau pirmąjį kėlinį laimėjo 32:18, bet tikrasis smūgis šeimininkų sirgalių laukė antrame ketvirtyje.

Vienos pirmųjų „Cavaliers“ atakų metu L. Jamesas po prasiveržimu pelnė dar du taškus su trečiąja naujoko Jayleno Browno pražanga. Dėl situacijos pasipiktinęs Isaiah Thomasas užsidirbo techninę pražangą, o po mažiau nei pusės minutės identiška nuobauda buvo skirta ir „Celtics“ vyriausiajam treneriui. Visgi komandos kovingumą įplieksti turėję lyderio ir stratego veiksmai atvėrė tikrą bedugnę Bostono klubui.

Iškart po minėtųjų švilpukų svečiai spurtavo 12:4 ir likus 32 sekundėm iki kėlinio vidurio šeimininkų paprašytos pertraukėlės metu pirmavo jau 28 taškų persvara. Likus 3:58 iki ilgosios pertraukos B. Stevensas dar kartą paprašė pauzės. Atkarpą tarp dviejų pertraukėlių 11:2 laimėję svečiai antrajame kėlinyje pelnytais taškais pirmavo 31:6.

Klivlando krepšininkams demonstruojant fantastišką puolimą ir dusinančią gynybą dar kartą į aikštę grįžo tris pražangas užsidirbęs J. Brownas. Jau kitoje „Cavaliers“ atakoje L. Jamesas pridėjo dar du taškus su jau ketvirtąja šeimininkų žaidėjo pražanga, ir sužaidus kiek daugiau nei 20 minučių Bostono „Celtics“ konferencijos finale atsilikinėjo 39 taškais.

Tokią pat persvarą svečiai turėjo ir likus aštuonioms sekundėms iki antro ketvirčio pabaigos bei turėdami kamuolį savo rankose. Žaibiškai aikštę perlėkęs L. Jamesas pasiuntė kamuolį kairiame atakos kampe laisvam buvusiam K. Love‘ui, kuris prametė tritaškį, tačiau kamuolį sugriebęs J.R. Smithas sudėtingu metimu pasiuntė dvitaškį į „Celtics“ krepšį.

NBA atkrintamosiose varžybose 41 taško persvara po dviejų kėlinių buvo užfiksuota pirmą kartą lygos istorijoje.

Akivaizdžiai jėgų po varginančios serijos su Vašingtono „Wizards“ ekipa stokoję šeimininkai antroje rungtynių pusėje vertėsi be mikrotraumą patyrusio I. Thomaso. Trečiame kėlinyje čempionai savo persvarą pakėlė iki rekordinės 49 taškų ribos – 102:53 – ir ketvirtąjį kėlinį patikėjo rezerviniams komandoms krepšininkams.

L. Jamesas šiame susitikime aštuntą kartą iš eilės surinko bent 30 taškų ir pakartojo NBA rekordą dešimtose atkrintamųjų varžybų rungtynėse iš eilės pelnydamas bent 25 taškus ir iš žaidimo atakuodamas bent 50 proc. taiklumu.

Trečiosios serijos rungtynės naktį iš sekmadienio į pirmadienį vyks Klivlando mieste.

„Celtics“: Jaylenas Brownas 19 (7/11 met.), Avery Bradley 13 (6/17 met.), Alas Horfordas 11 taškų.

„Cavaliers“: LeBronas Jamesas 30 (12/18 met., 4/6 trit., 7 rez. perd., 4 per. kam., 3 blk.), Kyrie Irvingas 23 (8/11 met.), Kevinas Love‘as 21 (12 atk. kam.), Richardas Jeffersonas 10 taškų.