„Geriausi fanai pasaulyje“. Taip Oklahomos „Thunder“ žaidėjai apibūdino savo sirgalius, vėlai naktį pasitikusius juos oro uoste, grįžtančius iš Hjustono. Fanų sveikinimai ir skanduotės nuplovė net apmaudą, kad šio sezono NBA atkrintamosios varžybos baigėsi po pirmojo etapo.

Fantastišką žaidimą demonstravusio Russello Westbrooko vedama „Thunder“ serijoje iki keturių pergalių 1-4 nusileido Hjustono „Rockets“ ekipai ir baigė šį sezoną. Koks jis buvo legendinio Arvydo Sabonio sūnui Domantui, ragavusiam NBA naujoko duonos?

„Man daug padėjo treneriai, komandos draugai. Galėjau koncentruotis ir žaisti krepšinį, – sezono darbams apibendrinti skirtoje spaudos konferencijoje kalbėjo D. Sabonis. – Žaidimas starto penkete padėjo man sukaupti daugiau patirties. Viskas buvo nauja ir šis sezonas bus puikus tramplinas į kitą.“

Airport welcome in the middle of the night. Thunder fans again show how loyal and special they are. #ThunderUp all night. pic.twitter.com/wGTFAGSbKm— OKC THUNDER (@okcthunder) April 26, 2017

Per 66 reguliariojo sezono rungtynes puolėjas vidutiniškai aikštėje praleido 20 minučių, pelnė 5,9 taško, atkovojo 3,6 kamuolius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą. Starto penketo pozicija mėgavęsis krepšininkas atkrintamosiose varžybose šildė atsarginių suolą.

Tik dvejose iš penkių rungtynių su „Rockets“ į aikštę išleistas D. Sabonis nespėjo nė kojų apšilti. Atitinkamai 2 ir 4 minutes rungtyniavęs NBA naujokas surinko 4 taškus.

„Kai buvau pasodintas ant atsarginių suolo per atkrintamąsias varžybas, susitaikiau su tuo, tiesiog buvau pasirengęs išbėgti į aikštę, kai tik išgirsiu savo vardą. Treneris sakė, kad būčiau kantrus, tai pirmieji mano metai, turiu uoliai dirbti ir viskas su laiku ateis“, – komentavo jis.

Žurnalistų paklaustas, kaip jam pavyko taip greitai išlavinti ranką nuo trijų taškų linijos – žaisdamas NCAA labai retai metė iš toli – D. Sabonis pabrėžė papildomą darbą.

„Dar prieš NBA naujokų biržą stengiausi tobulinti metimą iš toli, vasarą ir priešsezonį daug su tuo dirbau. Pradėjau pasitikėti savimi ir pataikyti. Antroje sezono dalyje treneris ėmė daugiau patikėti man ir situacijas po krepšiu, kur reikalingas kietas fizinis žaidimas – stengiausi išnaudoti ten savo pranašumus“, – aiškino „Thunder“ puolėjas.

Sunkiausias jam buvo sezono vidurys, kai žaidimas ėmė kiek strigti, tačiau D. Sabonis stengėsi išlikti pozityvus, dirbti ir ruoštis artimiausioms rungtynėms.

Krepšininkas tvirtino, kad pasibaigus sezonui laisvo laiko daug nebus, tačiau planuoja trumpam grįžti namo: „Birželio mėnesį dalyvausiu savo brolio vestuvėse. „Thunder“ sudarė man specialų tvarkaraštį šią vasarą. Kad pagerinčiau savo žaidimą, rungtyniausi NBA Vasaros lygoje, vėliau – Lietuvos rinktinėje. Viskas bus skirta tam, kad pasiruoščiau kitam sezonui“.

Europos čempionatas vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 17 dienomis. Lietuva B grupėje Izraelyje žais su turnyro šeimininkais, ukrainiečiais, gruzinais, italais ir vokiečiais. Atkrintamosios varžybos numatytos Stambule.