Rungtynių pradžia pratęsė tradicija šioje serijoje tapusį „Thunder“ dominavimą pirmuose susitikimų ketvirčiuose. Atsilikdami 2:5 Billy Donovano auklėtiniai surengė spurtą 11:0 ir pakėlė ant kojų sausakimšai „Chesapeake Energy“ areną užpildžiusius sirgalius.

Visus keturis pirmus kėlinius laimėję Oklahomos krepšininkai bendrame pirmų kėlinių rezultate varžovus iš Hjustono lenkia net 124:80, tačiau sėkmingas žaidimas abiejose aikštės pusėse šįsyk šeimininkams sukūrė tik keturių taškų persvarą po pirmųjų dvylikos minučių.

Nuo pirmųjų minučių šeimininkai puikiai pataikė iš žaidimo ir sėkmingai stabdė „Rockets“ lyderį Jamesą Hardeną, pirmąjį metimą iš žaidimo pataikiusių tik likus vos kiek daugiau nei minutei iki pirmojo kėlinio pabaigos.

Tikru košmaru J. Hardenui tapo Andre Robersono žaidimas gynyboje – Oklahomos gynybos specialistas vien pirmame kėlinyje blokavo net 4 metimus, o visa „Thunder“ ekipa dar iki ilgosios pertraukos pasiekė geriausią rezultatą šioje serijoje ir viso pirmoje rungtynių pusėje surinko net 14 blokų. Tiesa, šio skaičiaus šeimininkai taip ir nepakėlė iki pat rungtynių pabaigos.

Ne ką mažiau įspūdingu pasiekimu pasižymėjo ir dinamiškasis Russellas Westbrookas, trigubą dublį surinkęs dar per pirmuosius du kėlinius, kai po netaiklaus paskutinio varžovų metimo su antrojo ketvirčio sirena atkovojo dešimtąjį kamuolį šiose rungtynėse.

NBA rekordus vieną po kito pamušinėjantis „Thunder“ lyderis artėja prie dar vieno įspūdingo rezultato – tris trigubus dublius paeiliui surinkusiam įžaidėjui betrūksta tik vienų tokių rungtynių iki absoliučiai geriausio rezultato lygos istorijoje.

Lygiai prieš pusę amžiaus, 1967-ųjų metų atkrintamosiose legendinis Wiltas Chamberlainas surinko keturis trigubus dublius iš eilės.

Nepaisant puikaus įžaidėjo žaidimo ir tikro blokų lietaus, į rūbinę po pirmųjų dviejų ketvirčių išsinešė tik tą patį trapų keturių taškų pranašumą.

Permainingą rungtynių scenarijų puikiai įkūnijo trečiojo ketvirčio eiga. Po ilgosios pertraukos pirmąjį smūgį sudavė šeimininkai, spurtavę 10:2 ir atitrūkę dviženkliu skirtumu, tačiau kėlinio viduryje sava atkarpa 12:0 atsakė ir svečiai iš Teksaso, o nuaidėjus kėlinuko sirenai ekipas ir toliau skyrė tie patys keturi taškai.

Lemiamas susitikimo minutes sėkmingiau pradėjo „Rockets“, taiklių tritaškių dėka pirmą sykį nuo pirmojo ketvirčio persvėrę rezultatai savo naudai. Visgi svečiai persvara ilgai nesidžiaugė – pirmuosius savo taškus antroje rungtynių pusėje tritaškiu pelnęs R. Westbrookas rezultatą išlygino, o kitos atakos metu įsirašė rezultatyvų perdavimą ir „Thunder“ vėl išsiveržė į priekį.

Artėjant rungtynių pabaigai abi komandos ėmė dažniau krepšį atakuoti ne iš žaidimo, bet nuo baudų metimo linijos. „Rockets“ ėmėsi sąmoningų pražangų taktikos prieš A. Robersoną, o kitame aikštės gale Lou Williamsas ir J. Hardenas meistriškai provokavo varžovų pražangas ir vertė jas lengvais taškais.

Pagrindiniu „Thunder“ gynybos ramsčiu šioje serijoje tapęs A. Robersonas prie baudų metimo linijos Hjustono krepšininkų buvo pasiųstas keturis kartus paeiliui ir sugebėjo pataikyti tik 2 iš 8 baudos metimų.

Neturėdamas kito pasirinkimo B. Donovanas buvo priverstas krepšininką išimti iš žaidimo, o tuo sėkmingai pasinaudoję svečiai sugebėjo perimti iniciatyvą.

Tikru rungtynių „X-faktoriumi“ šiąnakt tapo brazilas Nene, sužaidęs rezultatyviausias atkrintamųjų varžybų rungtynes savo karjeroje ir iš žaidimo atakavęs šimtaprocentiniu taiklumu. Būtent šis aukštaūgis likus mažiau nei minutei išprovokavo R. Westbrooko klaidą, o kitos atakos metu J. Hardenas pataikė iš vidutinio nuotolio ir padidino Hjustono persvarą iki penkių taškų.

Nors „Thunder“ ir pademonstravo kovingumą bei nesudėjo ginklų iki pat finalinės sirenos, būtent šis epizodas nulėmė susitikimo baigtį.

Antrose rungtynėse iš eilės vyriausiojo trenerio sprendimu Domantas Sabonis aikštėje nepasirodė.

Lietuvio vietą rotacijoje užėmęs Jerami Grantas išsiskyrė kovingumu ir tuo, jog visus savo pelnytus taškus surinko galingais dėjimais į varžovų krepšį.

„Thunder“: Russellas Westbrookas 35 (10/28 met., 14 atk. kam., 14 rez. perd.), Stevenas Adamsas 18 (8/10 met., 7 atk. kam.), Victoras Oladipo 15, Andre Robersonas 13 (2/12 baud., 2 per. kam., 5 blk.), Jerami Grantas 10 taškų.

„Rockets“: Nene 28 (12/12 met., 10 atk. kam.), Ericas Fordonas ir Lou Williamsas po 18, Jamesas Hardenas 16 (5/16 met., 0/7 trit., 7 atk. kam., 8 rez. perd., 7 kl.), Trevoras Ariza 14 taškų.