Geriausių „Jr. NBA Lietuva“ komandų lemiamas kovas stebėjo ir NBA lygos atstovai – NBA ambasadorius ir buvęs šios lygos žaidėjas Johnas Amaechis ir NBA Europe krepšinio operacijų vadybininkė Vanija Černevec.

Antraisiais „Jr. NBA Lietuva“ čempionais tapo Palangos sporto centro krepšininkai, kurie atstovavo Minesotos „Timberwolves“ ekipai. Palangiškiai finale 75:63 įveikė Sostinės krepšinio mokyklos komandą Šarlotės „Hornets“.

Trečią vietą iškovojo Panevėžio kūno kultūros ir sporto centras, kurie atstovavo Indianos „Pacers“ ekipai. Panevėžiečiai rungtynėse dėl bronzos apdovanojimų 80:75 palaužė Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklą, kurie „Jr. NBA Lietuva“ čempionate buvo tapę Oklahomos „Thunder“.

„Džiaugiamės pergale, rungtynių pabaigoje mes buvome geresni. Žaidėme lygiai, nors atrodydavo, kad mes pabėgame į priekį, tačiau jie sugrįždavo į žaidimą. Gynyba vienu metu tapo komandiškesnė ir į greitą puolimą sugebėdavome pabėgti“, – sakė „Pacers“ treneris Aurimas Puodžiūnas.

Nugalėtojams buvo įteiktos NBA čempionų žiedų kopijos ir taurė, o kitoms komandoms – medaliai. Nugalėtojams taip pat atiteko „Pistons“ komandos gertuvės, o daug dovanų paruošė pagrindinis čempionato rėmėjas BRUM BRUM.

„Jr. NBA“ yra pasaulinė jaunimo krepšinio programa, kuri skirta berniukams ir mergaitėms. NBA siekia padėti augti jauniesiems krepšininkams, moko pagrindinių įgūdžių, kaupia patirtį jų treneriams ir tėvams. „Jr. NBA“ projekte dalyvauja beveik 7 milijonai jaunųjų krepšininkų daugiau nei 30 pasaulio šalių.

Lietuvoje buvo surenga ir „NBA Care“ projekto treniruotė.

„Mes labai džiaugiamės, kad galėjome čia suorganizuoti NBA Cares projekto pratybas“, – sakė ir NBA Europe krepšinio operacijų vadybininkė Vanija Černevec. – Vaikams surengėme treniruotes, kuriose jie gavo ne tik krepšinio patarimų, tačiau ir patarimų, kaip būti geresniam gyvenime – komandinis darbas, atsidavimas, garbingas žaidimas, pagarba“.

„Tai buvo puiki treniruotė. Kai aš lyginu Angliją ir Lietuvą, tai šioje mažoje šalyje jūs turite tiek talentingo jaunimo, tai nepakartojama. Svarbiausia mintis, kad turime jaunus žmones išmokyti dirbti kartu, pagarbos ir komandinio darbo“, – kalbėjo buvęs NBA krepšininkas Johnas Amaechis.