„Jr. NBA Lietuva“ čempionate ir šį sezoną buvo 6 divizionai, kuriuose varžėsi Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Marijampolės/Alytaus regionų komandos. 30 ekipų pradėjo reguliarų sezoną, o vėliau vyko kovos atkrintamosiose ir, galiausiai, paaiškės čempionai. „Jr. NBA Lietuva“ varžybose kiekvienai dalyvaujančiai komandai priskiriamas NBA klubas ir ji rungtyniaus su tos ekipos aprangomis. Pagrindinis čempionato rėmėjas vitaminizuotas gėrimas BRUM BRUM.

Šį kartą į „Jr. NBA Lietuva“ finalo ketvertą Alytuje pateko Sostinės krepšinio mokykla-Šarlotės „Hornets“, Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokykla-Oklahomos „Thunder“, Palangos sporto centras-Minesotos „Timberwolves“ ir Panevėžio kūno kultūros ir sporto centras-Indianos „Pacers“.

Pirmame pusfinalyje varžysis „Hornets“ ir „Thunder“ įkūnijančios vilniečių ir klaipėdiečių ekipos.

„Daug žmonių susirenka stebėti rungtynių, tėvams įdomu, vaikams didelė motyvacija. Puiku, kad dalyvauja ne tik berniukai, tačiau ir mergaitės, joms taip pat didelis stimulas judėti pirmyn. Matau vien tik pliusus, linkiu, kad gyvuotų toks čempionatas kuo ilgiau. Aš turiu 2008 metais gimusius berniukus ir jie jau laukia kada galės varžytis „Jr.NBA Lietuva“ čempionate. Stebi NBA kovas ir laukia kada patys galės išbėgti“, – pasakojo vienas iš V. Knašiaus krepšinio mokyklos trenerių Mindaugas Bugys.

Jr. NBA Lietuva čempiono žiedas

„Manau, kad tai labai naudingas turnyras vaikams“, – sakė „Thunder“ atstovaujančios ekipos treneris Justas Bražas. – Mūsų tikslas – laimėti kiekvienas rungtynes ir jis bus įgyvendintas jeigu tapsime čempionais. Vaikai žiūri ir domisi NBA, džiaugėsi Russello Westbrooko pasiekimu, visi nori būti kaip jis, ne tik taškais, tačiau ir atkovotais kamuoliais, rezultatyviais perdavimais“.

„Man labai linksma, noriu žaisti ir visko išmokti“, – šypsojosi V. Knašiaus KM žaidėja Austė. – Berniukai ir mergaitės įgauna naujų įgūdžių, pasisemia patirties“.

„Praėjusiais metais buvo sunkiau, nes buvome metais jaunesni. Šiemet turime daugiau galimybių laimėti, norime būti pirmi ir laimėti NBA čempionų žiedus“, – pasakojo Airidas, ginantis Šarlotės „Hornets“ ir Sostinės krepšinio mokyklos garbę.

Kitame „Jr. NBA Lietuva“ pusfinalyje lauks „lietuviškų“ „Timberwolves“ ir „Pacers“ komandų mūšis.

„Nėra jokių problemų, kad kartu žaidžia berniukai ir mergaitės. Jie puikiai sutaria. Vaikai nuolat šneka apie tikrąją NBA, patys galvoja, kad yra šios lygos dalis“, – šypsojosi Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro treneris Aurimas Puodžiūnas, kuris vadovauja „Pacers“ komandai.

„Šis turnyras labai puikus“, – teigė Palangos SC auklėtinė Justė. – Smagu, kad mane pakvietė dalyvauti ir esu čia. Labai patinka Kevinas Durantas ir „Golden state Warriors“. Praėjusiais metais buvau už „Thunder“ ir Durantą, tačiau džiaugiuosi, kad jis perėjo. „Warriors“ labai stiprūs ir tikiu, kad užims pirmą vietą“.

„Mums patinka Karl-Anthony Towns, Zach LaVine ir Ricky Rubio“, – savo mėgstamiausius žaidėjus vardino „Timberwolves“ ekipai atstovaujantys Dominykas ir Adrijus. – Mes daug treniruojamės, dirbam ir žaidžiam gerai. Tikslas – laimėti pirmą vietą, tokį tikslą išsikėlėme visi kartu“.

„Sekasi puikiai, žaidžiame gerai, viską lemia komandinis darbas“, – sakė jaunieji „Pacers“ atstovai.

Nugalėtojams bus įteiktos NBA čempionų žiedų kopijos ir taurė, o kitoms komandoms – medaliai. Nugalėtojams taip pat atiteks „Pistons“ komandos gertuvės, o daug dovanų paruošė BRUM BRUM.

Geriausių „Jr. NBA Lietuva“ komandų lemiamas kovas stebės ir NBA lygos atstovai – NBA ambasadorius ir buvęs šios lygos žaidėjas Johnas Amaechis ir NBA Europe krepšinio operacijų vadybininkė Vanija Černevec.

„Džiugu, koks darbas buvo padarytas praėjusiais metais ir labai laukiu naujo sezono kovų“, – vasario pabaigoje viešėdama Lietuvoje sakė V. Černevec. – Tikiuosi tokių pačių įdomių, intensyvių kovų. „Jr NBA Lietuva“ čempionate svarbu ne tik krepšinis, tačiau ir komandinis darbas, pagarba“.

„Manau, kad jeigu mes galime padėti jaunimui, kurie nori žaisti krepšinį, tai yra geras dalykas“, – sakė Lietuvoje viešėjęs buvęs NBA krepšininkas J. Amaechis. – Vienose šalyse šis projektas sulaukia didesnio dėmesio, kitose mažesnio, tačiau Lietuvoje kiekvienas vaikas žaidžia krepšinį ir tai nuostabu. NBA vardas jaunus krepšininkus žavi ir jie gali pademonstruo geriausias savo savybes ir individualius įgūdžius“.

„Jr. NBA“ yra pasaulinė jaunimo krepšinio programa, kuri skirta berniukams ir mergaitėms. NBA siekia padėti augti jauniesiems krepšininkams, moko pagrindinių įgūdžių, kaupia patirtį jų treneriams ir tėvams. „Jr. NBA“ projekte dalyvauja beveik 7 milijonai jaunųjų krepšininkų daugiau nei 30 pasaulio šalių.

Visas įdomiausias naujienas sekite feisbuke su grotažyme #jrnbalietuva

„Jr. NBA Lietuva“ finalo ketvertas:
(Alytaus arena, Naujoji g. 52, Alytus)

04-21 13:00 val. Sostinės KM-„Hornets“ – V.Knašiaus KM-„Thunder“
04-21 15:00 val. Palangos SC-„Timberwolves“ – Panevėžio KKSC-„Pacers“

04-22 11:00 val. rungtynės dėl 3 vietos
04-22 19:00 val. rungtynės dėl 1 vietos (tiesioginė transliacija per DELFI TV)