Po šio sveikinimo Klaipėdoje prasidėjo NBA Europe ir Lietuvos krepšinio federacijos projekto „Jr. NBA Lietuva“ finišo tiesioji. Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos salėje įvyko lemiamos kovos dėl patekimo į pusfinalį Vakarų konferencijoje.

Šįsyk namų sienos padėjo Oklahomos „Thunder“ garbę gynusiems „knašiukams“, kurie tapo vienais iš pusfinalio dalyvių. Į pusfinalį pateko ir Minesotos „Timberwolves“ komanda, kuriai atstovavo Palangos sporto centro jaunieji sportininkai.

„Manau, kad tai labai naudingas turnyras vaikams ir šįkart virė labai didelės aistros“, – sakė V.Knašiaus KM treneris Justas Bražas. – Kovojome dėl kelialapio į pusfinalį, džiugu, kad pavyko apginti namų sienas. Mūsų tikslas – laimėti kiekvienas rungtyne ir jis bus įgyvendintas jeigu tapsime čempionais. Vaikai žiūri ir domisi NBA, dabar džiaugėsi Russello Westbrooko pasiekimu, visi nori būti kaip jis, ne tik taškais, tačiau ir atkovotais kamuoliais, rezultatyviais perdavimais“.

„Berniukai ir mergaitės įgauna naujų įgūdžių, pasisemia patirties“, – po patekimo į pusfinalį sakė „Thunder“ atstovė Austė.

Už Vakarų konferencijos pusfinalio borto liko Kauno krepšinio mokykla „Aisčiai“-„Kings“, Alytaus sporto ir rekreacijos centras-„Mavericks“, Kauno „Tornado“ krepšinio mokykla-„Warriors“ ir Marijampolės Žaidimų ir sporto mokykla-„Pelicans“. Tiesa, marijampoliečiai džiaugėsi galimybe dalyvauti tokiame turnyre.

„Manau, kad šis projektas labai gražus, dalyvauja mergaitės ir berniukai, turime puikias aprangas. Nors mes esame kiek silpnesni ir čia pralaimime, tačiau auga gera karta, visos komandos turi sėkmingai žaidžiančių vaikų“, – sakė Marijampolės ŽSM treneris Gintautas Žibūda.

Jau kovo 14 dieną pusfinalių dalyvius išsiaiškins ir Rytų konferencijos komandos, o „Jr. NBA Lietuva“ finalo ketverto kovos numatytos balandžio 21-22 dienomis Alytuje.

Daugiau informacijos ir visi rezultatai: http://www.jrnbaleague.lt/

Visas įdomiausias naujienas sekite Facebook su grotažyme #jrnbalietuva