Tradiciškai NCAA finalo dieną anapus Atlanto stabdomas net ir NBA čempionatas, tačiau šiemet vis tik įvyks vienerios rungtynės, kurios buvo atkeltos iš kovo 6-osios. Tądien mačas neprasidėjo dėl saugumo sumetimų – ant Mineapolio „Target Center“ arenos parketo buvo per didelė kondensacija.

Drėgmę lėmė Minesotoje siautę karščiai ir po parketu buvusi ledo čiuožykla, kuri buvo paruošta „Disney on Ice“ renginiui ir koledžų ledo ritulio turnyrui.

„Žaidėjų saugumas – pirmoje vietoje. Apmaudu, tačiau toks sprendimas yra teisingas“, – tuomet situaciją komentavo „Timberwolves“ treneris Tomas Thibodeau.

Krepšinio arena Mineapolyje

Prieš šias rungtynes šio stratego auklėtiniai Vakarų konferencijoje vaikėsi „Trail Blazers“ ekipą, tačiau dabar jos pavyti jau nebeturi jokių vilčių. Su 30 pergalių ir 45 pralaimėjimais „vilkai“ rikiuojasi tik 12-likti ir jau yra eliminuoti iš lenktynių dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

Visiškai kitokios nuotaikos Portlande – prieš mėnesį už „vilkus“ vos viena pergale daugiau turėję „Trail Blazers“ (38/38) krepšininkai laimėjo šešis mačus iš eilės ir net 9 iš paskutinių 10 bei Vakaruose rikiuojasi aštuntoje pozicijoje.

Terry Stottso auklėtiniai prieš artimiausią persekiotoją Denverio „Nuggets“ (36/40) klubą turi dviejų pergalių pranašumą, tačiau, norėdami dar bent ketverioms rungtynėms pratęsti savo sezoną, jie turi nuveikti nemažai darbo.

„Išsikapstyti atgal į aštuntą poziciją ir susigrąžinti 50 proc. rezultatą (pagal pergales ir pralaimėjimus – Krepšinis.lt) tikrai nebuvo lengva. Visgi mūsų darbas dar nebaigtas“, – per anksti ant laurų neužmigo T. Scottsas.

Jusufas Nurkičius

Užduotį „Trail Blazers“ komandai apsunkina ir skaudi netektis – centras Jusufas Nurkičius dėl lūžusios kairės kojos yra priverstas praleisti likusią reguliariojo sezono dalį. Mainų būdu iš Denverio į Portlandą persikėlęs 22-ejų metų bosnis per 20 rungtynių spėjo tapti vienu iš komandos lyderiu: kiekviename mače vidutiniškai rinko po dvigubą dublį – 15,2 taško ir 10,4 atkovoto kamuolio.

Nepaisant to, visi koziriai – Portlando komandos rankose. Be to, su vilčių jau nebeturinčiais „vilkais“ ji susitiks net dukart per keturias dienas: balandžio 6-ąją svečius iš Minesotos priims savo arenoje.

Nors iki šiol „Timberwolves“ komanda abiejuose tarpusavio susitikimuose suklupo, jis nesirengia tapti lengvu grobiu ir ketina apsunkinti varžovų kelionę į atkrintamąsias.

Kurių norai virs realybe? Atsakymas – jau šiąnakt nuo 2 val. Lietuvos laiku per DELFI TV. Šias rungtynes krepšinio mylėtojams tradiciškai stebėti padės komentatorius Rokas Grajauskas.