Prie svečių pergalės ženkliai prisidėjo ir Donatas Motiejūnas, per 17 aikštėje praleistų minučių surinkęs 13 taškų (6/12 met., 1/3 trit., 0/1 baud.) ir 8 atkovotus kamuolius. Rezultatyviau D-Mo šiame sezone žaidė tik sausio 23-iąją dieną, kai į čempionų „Cavaliers“ krepšį sumetė 14 taškų, o 8 atkovoti kamuoliai leido lietuviui pakartoti geriausią rezultatą „Pelicans“ gretose.

Dėl traumos Naujojo Orleano ekipai nepadėjus DeMarcusui Cousinsui Donatas progą pasireikšti gavo pakankamai anksti ir nuo suolo pakilo jau pirmo kėlinio viduryje. Pirmuoju savo prisilietimu D-Mo staigiu metimu pelnė taškus per Nikolą Jokičių, o jau po poros atakų lietuvio tritaškis iš dešiniojo atakos kampo privertė „Nuggets“ vyriausiąjį trenerį Michaelą Malone‘ą prašyti minutės pertraukėlės.

Po pauzės D. Motiejūnas prarado vienintelį kamuolį šiose rungtynėse, kai nesėkmingai pabandė užmesti perdavimą Anthony Daviso dėjimui. Šis epizodas kiek išmušė lietuvio pasitikėjimą savimi ir per artimiausias dvi atakas Donatas du kartus prametė iš po krepšio, tačiau po antrojo metimo pats atkovojo kamuolį puolime ir pelnė du taškus su varžovo pražanga.

Aktyvus aukštaūgio žaidimas įžiebė „Pelicans“ spurtą 11:0, kurį tritaškiu su pirmojo kėlinio sirena užbaigė fantastiškas rungtynes sužaidęs A. Davisas. Svečių klubo lyderis vos per 28 minutes surinko įspūdingą dvigubą dublį ir ketvirtajame kėlinyje aikštės įvykius stebėjo iš šalies.

Naujojo Orleano krepšininkai pirmoje rungtynių pusėje visiškai paralyžiavo „Nuggets“ puolimą ir varžovams iki ilgosios pertraukos leido pelnyti tik 40 taškų. Šis skaičius – vieną efektyviausių puolimų lygoje demonstruojančios Denverio ekipos antirekordas 2017-ais metais.

Nors šios rungtynės nemaloniai įsimins ne vienam „Nuggets“ krepšininkui, itin skaudžiai į atmintį įsirėžti jos turėtų serbui Nikola Jokičiui. Per pirmąsias tris atakas tris dvitaškius sumetęs europietis per visą likusį susitikimą prie geros pradžios sugebėjo pridėti tik du taškus (4/14 met.) ir ženkliai pralaimėjo tarpusavio dvikovą A. Davisui.

Įdomu tai, jog „Pelicans“ be D. Cousinso žaidė trečiąsias rungtynes, ir jas visas laimėjo vidutinišku 21 taško skirtumu. Aukštaūgis naujosios komandos gretose rungtyniavo trylikoje susitikimų, iš kurių Naujojo Orleano krepšininkai pergalingai užbaigė tik penkis.

„Nuggets“: Masonas Plumlee 16 (6 atk. kam.), Jamalas Murray ir Gary Harrisas po 13, Danilo Gallinari 11 taškų.

„Pelicans“: Anthony Davisas 31 (12/17 met., 15 atk. kam.), Jrue Holiday (6 atk. kam., 7 rez. perd.). Jordanas Crawfordas (5 atk. kam., 7 rez. perd.) ir Donatas Motiejūnas (8 atk. kam.) po 13, E‘Twaune‘as Moore‘as 12, Timas Frazieris 11 taškų.

Šiame sezone ekipos tarpusavyje susitiks dar du kartus – balandžio 5-ą ir 8-ą dienomis. Pirmosiose dvejose rungtynėse abi komandos iškovojo po pergalę.