Vos trečią kartą rengtoje stovykloje Arnas – jau ketvirtas lietuvis. Praėjusiais metais garbę atstovauti Lietuvai šiame renginyje turėjo Arnoldas Kulboka ir Tadas Sedekerskis, o 2015-aisiais – Martynas Varnas.

Visgi 2016 metais Suomijoje vykusioje „Krepšinis be sienų“ stovykloje, kurioje savo įgūdžius tobulino Europos geriausieji, MVP prizą atsiėmusio A. Veličkos kvietimas į JAV nenustebino. „Tikėjausi, todėl nebuvo labai didelis netikėtumas“, – šyptelėjo jis.

Į Naująjį Orleaną savaitgaliui NBA ir FIBA vadovai sukvietė 41 vaikiną iki 19 metų iš net 23 pasaulio valstybių. Iš Europos savo atstovus dar turėjo Serbija, Suomija, Gruzija, Vokietija, Norvegija ir Ispanija.

„Nebuvo tik žaidėjų iš JAV – jeigu jie būtų buvę, tai stovyklą būtų buvusi dar stipresnė. O sunkiausia buvo žaisti prieš kanadiečius – rungtyniavau prieš 2000 metais gimusį R.J. Barrettą, kuris fiziškai buvo labai stiprus. Dar dalyvavo daug afrikiečių, kurie aukšti ir labai atletiški, tačiau mažiau mąstantys, todėl prieš juos buvo kiek lengviau žaisti. Europiečiai taip pat labai stiprūs suvažiavo – kartu su manimi dar keturi pateko į TOP-10. Bet su visais tikrai galiu žaisti – nėra kažkas tokio įspūdingo“, – stovyklos lygį vertino jaunasis lietuvis.

Third Annual Basketball Without Borders Global Camp during NBA All-Star 2017 #Fusionetics pic.twitter.com/tCftK9kTyt
— Fusionetics (@fusionetics) February 21, 2017

Naujojo Orleano „Pelicans“ klubo sporto centre krepšininkai treniruodavosi po 6 valandas per dieną, o pratybų metu krepšinio specialistai lavino jų metimo ir kamuolio varymo techniką bei pasidalijo asmeniniais triukais.

Pats A. Velička vertingiausiomis laiko individualiai su gynėjais dirbusio Jay Hernandezo pastabas. Šis treneris NBA ne vienerius metus vasaromis pluša su lygos žvaigždėmis, padėdamas joms atsiskleisti. Po treniruočių su J. Hernandezu kaip reikiant savo akcijas pakėlė tokie žaidėjai kaip Šarlotės „Hornets“ lyderis Kemba Walkeris ar labiausiai patobulėjusio krepšininko titulą 2016 metais atsiėmęs Portlando „Trail Blazers“ narys C.J. McCollumas.

„Jis parodė įvairių driblingo triukų, davė patarimų, kaip žaisti pikenrolą, pamokė kelių judesių, kuriuos galėsiu įsidėti į savo žaidimo arsenalą. Jay – individualiai labai stiprus treneris, todėl tikrai pasisėmiau nemažai įdomių dalykų“, – pasakojo A. Velička.

NBA skautų akivaizdoje savo įgūdžius jaunieji pasaulio talentai, paskirstyti į keturias komandas, taip pat demonstravo sužaisdami po trejas rungtynes, kurių trukmė – 16 minučių. Būtent po jų treneriai ir apdovanojo 10 geriausiųjų, o MVP titulą atsiėmė jau minėtasis 16-metis R.J. Barrettas.

Krepšininkai taip pat dalyvavo sveikos gyvensenos, lyderystės ir komunikacijos seminaruose, o savo patirtimi su jais dalijosi ir dabartiniai NBA žaidėjai, tokie kaip Wayne'as Ellingtonas (Majamio „Heat“), Justinas Holiday (Niujorko „Knicks“), Meyersas Leonardas (Portlando „Trail Blazers“) ar Emmanuelis Mudiay (Denverio „Nuggets“).

„Visas „Pelicans“ sporto centras paliko tikrai labai gerą įspūdį, be to, stovykloje galėjau susipažinti su žmonėmis iš įvairių pasaulio kraštų – tikrai buvo įdomu“, – kelionę į JAV vertino lietuvis.

Be viso to, jaunuoliams buvo sudarytos galimybės iš arti stebėti ir visus „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginius. Tiesa, progos pasimatyti su „Kylančių žvaigždžių“ rungtynėse žaidusiu D. Saboniu A. Velička neturėjo.

„Bet įėjome ir išėjome pro VIP duris, tai mačiau daug žvaigždžių iš arti – kelis žaidėjus dar spėjau nufotografuoti“, – juokėsi iš Kauno kilęs žaidėjas.

Galbūt pašniukštinėjus po NBA virtuvę ir pačiam kyla noras vieną dieną žaisti stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje?

„Aišku, kad norėčiau, bet žiūrėsime, kaip bus – turiu toliau dirbti šia linkme“, – tikslą išsikėlė įžaidėjas.

Great weekend and experience in Basketball Without Borders Global camp! 🇺🇸🙏 #blessed #nbaallstar

A post shared by Arnas Velička 🇱🇹 (@a_velicka) on Feb 20, 2017 at 10:10am PST

Į NBA skautų radarus jau prieš porą metų patekęs jaunuolis iš Lietuvos savo vertę šiuo metu kelia atstovaudamas „Barcelonos“ dublerių komandai, su kuria prieš porą savaičių triumfavo Eurolygos atrankos turnyre ir pateko į pagrindines varžybas, kurios Stambule bus surengtos Eurolygos finalo ketverto metu.

„Laimėti viską“, – paklaustas, koks jiems keliamas tikslas, net nemirktelėdamas atsakė A. Velička. Jis pats prie penkių „Barcos“ pergalių vidutiniškai prisidėdavo 11 taškų, 5,4 atkovotais kamuoliais, 4 rezultatyviais perdavimais ir 14,6 naudingumo balais.

Sparčiai tobulėjantis ir jau dabar legendinio Lietuvos žaidėjo Š. Jasikevičiaus įpėdiniu laikomas jaunuolis jau kitais metais gali apsivilkti ir pagrindinės „Barcos“ komandos marškinėlius.

„Dabar daugiausia dėmesio treneriai skiria mano silpnųjų pusių gerinimui: kiekvieną dieną papildomai dirbu ties driblingu ir tritaškiais bei metimais iš vidutinio nuotolio, – apie savo kasdienybę Ispanijoje, kur praleis dar pustrečių metų, pasakojo Arnas. – Manau, kad jau kitą sezoną turėčiau sužaisti ir kelias rungtynės už pagrindinę komandą – man taip sakė jaunimo ekipos vadovas.“

Ir vasarą viskas gali pasisukti tokia linkme, kad Katalonijos komandoje Lietuvos krepšinio talentui pastabas dalins ne bet kas, o būtent Šaras. Dabartinis „Žalgirio“ treneris visuomet jautė išskirtinį ryšį su „Barcos“ klubu, o jo vadovai ant 40-mečio lietuvio tinklus buvo užmetę dar pernai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)