JAV žiniasklaida praneša, jog Toronto klubo vadovai derėjosi su Detroito komanda dėl 24-erių metų uteniškio mainų į 23-ejų vidurio puolėją Andrę Drummondą, tačiau susitarti abiems klubams nepavyko.

„Sports Illustrated“ žiniomis, J. Valančiūną Detroito klubui „Raptors“ siūlė dar prieš tai, kai susitarė dėl mainų su Orlando „Magic“. Su „Magic“ kanadiečiams pavyko susitarti dėl Serge'o Ibakos įsigijimo – Ispanijos rinktinės sunkųjį krašto puolėją Orlando klubas į Kanadą išsiuntė mainais į gynėją Terrence'ą Rossą ir pirmo rato 2017-ųjų NBA naujokų biržos šaukimą.

Daugiau smulkmenų apie neįvykusį sandorį tarp „Raptors“ ir „Pistons“ nėra pateikiama.

J. Valančiūnas šiame NBA čempionate žaidžia vidutiniškai po 26 minutes, įmeta po 12,4 taško, atkovoja po 9,9 kamuolio ir renka po 15,3 naudingumo balo. NBA lygoje lietuvis rungtyniauja jau penktą sezoną.

Tuo metu A. Drummondas šį NBA sezoną vidutiniškai pelno po 14,6 taško, atkovoja po 13,8 kamuolio, blokuoja po 1,2 metimo ir renka po 19,3 naudingumo balo. NBA lygoje vidurio puolėjas taip pat žaidžia nuo 2012-ųjų rudens.

J. Valančiūnas 2011-ųjų NBA naujokų biržoje buvo pasirinktas 5-uoju numeriu, o A. Drummondas 2012-ųjų biržoje pašauktas 9-as. Tiesa, skirtingai nei amerikietis, lietuvis NBA ėmė žaisti ne iš karto. Dar sezoną po naujokų biržos J. Valančiūnas praleido Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje.