Tai buvo vienos tų retų NBA rungtynių, kurias buvo tiesiog privalu įsijungti iš anksčiau. Garsiausiais NBA lygos krepšinio fanais vadinami „Thunder“ gerbėjai pateisino savo reputaciją ir buvusį klubo simbolį pasitiko kurtinančiu švilpimu.

Negana to, „Chesapeake Energy“ arenos stogas kilnojosi ir kaskart K. Durantui prisilietus prie kamuolio, o susitikimo atmosfera prilygo septintosioms NBA finalo rungtynėms.

Triukšmo ir emocijų lygio nesumažino ir jau antrajame kėlinyje susikrauta milžiniška „Warriors“ persvara. Russellą Westbrooką itin dažnai klysti privertę svečiai sėkmingai atakavo iš toli, o bene didžiausia staigmena Billy Donovano ekipai tapo itin agresyvus ir naudingas JaVale‘o McGee žaidimas.

Būtent šie du elementai tapo pagrindiniais faktoriais, leidusiais Vakarų Konferencijos čempionams jau aštuntą kartą šiame sezone dar iki ilgosios pertraukos pelnyti 70 ar daugiau taškų.

Net 26 taškų deficitą antroje rungtynių pusėje turėję „Thunder“ krepšininkai į lemiamą šturmą pakilo ketvirtame kėlinyje, kai sumažino varžovų persvarą iki dvylikos taškų, tačiau Klay‘us Thompsonas per mažiau nei pusę minutės smeigė du tritaškius ir pritildė įsisiūbavusius šeimininkų sirgalius.

„Golden State Warriors“ (46/8) trečią kartą šiame sezone įveikė Oklahomos „Thunder“ (31/24), o galutinis rungtynių rezultatas 130:114 (30:24, 43:26, 32:37, 25:27) neatspindėjo šį susitikimą lydėjusio išskirtinio emocinio intensyvumo.

Domantas Sabonis šiąnakt sužaidė geriausias mėnesio rungtynes, tačiau tą padaryti lietuviui nebuvo itin sunku atsižvelgiant į neaukštai per pirmus penkis vasario susitikimus pakeltą kartelę.

Per 26 aikštėje praleistas minutes Domas viso surinko 9 taškus (3/7 met., 0/1 trit., 3/4 baud.), 4 atkovotus ir 1 perimtą kamuolį, 3 rezultatyvius perdavimus ir 1 bloką.

„Thunder“ puolėjas itin agresyviai pradėjo rungtynes ir jau per pirmas tris su puse minutės metė keturis baudų metimus (daugiau nei per visas iki šios nakties žaistas vasario rungtynes), tačiau nesugebėjo išlaikyti tokio aukšto tempo visų rungtynių metu.

Bent 4 atkovotus kamuolius ir 3 rezultatyvius perdavimus D. Sabonis surinko ketvirtą kartą savo NBA karjeroje.

Visos akys šiąnakt krypo į Kevino Duranto ir Russello Westbrooko dvikovą. Pačių krepšininkų teigimu nuo vasaros nesikalbėję buvę komandos draugai rungtynių metu piktai apsižodžiavo, o vos po kelių akimirkų dabartinis „Warriors“ narys vos neįsivėlė į muštynes su krašto puolėju Andre Robersonu.

Tuo tarpu „Thunder“ sirgaliai visų rungtynių metu ne tik nušvilpinėjo buvusį didvyrį, tačiau ir „priklijavo“ jam naują pravardę. Oklahomoje rungtyniavęs vidurio puolėjas Kendrickas Perkinsas savo buitiniame žodyne dažnai naudojo terminą „cupcake“ („keksiukas“ – liet.), juo pašiepdamas „minkštus“ krepšininkus.

Šiąnakt Oklahomoje sirgaliai ne tik skandavo K. Durantui adresuotą įžeidimą, bet ir dėvėjo marškinėlius su keksiukų atvaizdais, o kai kurie savo išradingumą pademonstravo specialiai šiai progai susikurtais kostiumais.

Visgi „Warriors“ puolėjas nepasimetė ir sužaidė dar vienas puikias rungtynes prieš savo buvusią ekipą. Per tris šiame sezone vykusius mačus su „Thunder“ ekipa aikštėje sentimentus į antrą planą nustūmęs K. Durantas vidutiniškai renka po beveik 38 taškus.

Ne ką mažiau įspūdingą pasirodymą surengė ir R. Westbrookas, likęs netoli pusšimčio taškų ribos, tačiau agresyvus „Warriors“ spaudimas ir komandos draugų pagalbos stoka privertė įžaidėją pakartoti karjeros antirekordą – 11 prarastų kamuolių.

„Thunder“: Russellas Westbrookas 47 (14/26 met., 3/10 trit., 16/18 baud., 11 atk. kam., 8 rez. perd., 11 kl.), Victoras Oladipo 20, Stevenas Adamsas 13 taškų.

„Warriors“: Kevinas Durantas 34 (12/21 met., 9 atk. kam.), Stephenas Curry (8 atk. kam., 9 rez. perd.) ir Klay‘us Thompsonas (5/8 trit.) po 26, JaVale‘as McGee 16 taškų (7/8 met.).

Paskutinioji reguliariojo sezono akistata tarp „Thunder“ ir „Warriors“ vyks Oklahomoje kovo 21-ąją dieną.