Vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas šiame susitikime susidūrė su problemomis dėl anksti prisirinktų asmeninių pražangų ir viso aikštėje praleido vos 16 minučių. Nepaisant mažo žaidimo laiko, JV sužaidė produktyvias rungtynes, surinkdamas 14 taškų (5/5 met., 4/6 baud.) ir 7 atkovotus kamuolius, prie kurių lietuvis pridėjo perimtą kamuolį ir bloką.

Nemaloniu akcentu tapo Prancūzijos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės ir Jutos „Jazz“ vidurio puolėjo Rudy Goberto triuškinantis dėjimas per J. Valančiūną. Prancūzų bokštas šiose rungtynėse surinko jau dešimtą dvigubą dublį iš eilės.
Nesėkmingai šios rungtynės susiklostė Toronto lyderiui DeMarui DeRozanui, surinkusiam 24 taškus, tačiau iš žaidimo pataikiusiam vos 10/24 metimų. Trečiajam ketvirčiui artėjant prie pabaigos gynėjas įsiuto dėl, jo manymu, neužfiksuotos „Jazz“ pražangos ir grįžęs į gynybą šiurkščiai nustūmė Jutos klubu kanadietį Trey Lylesą. Po video peržiūros D. DeRozanui skirta pirmojo laipsnio nesportinė pražanga.

Tuo tarpu kitas „Raptors“ lyderis Kyle‘as Lowry rungtynes baigė su siūlėmis viršutinėje lūpoje, tačiau net ir nukentėjęs ne tik grįžo į aikštę, bet ir žaidė su sau įprastu agresyvumu bei fantastiškai pataikė iš žaidimo – tikslą pasiekė net 15/20 įžaidėjo metimų.

Šeimininkams šiose rungtynėse dėl traumų negalėjo padėti net penki krepšininkai, tarp kurių ir įžaidėjai George‘as Hillas bei Dante Exumas.

Savojo šanso pasirodyti aikštėje taip ir neuslaukė Jutos universitetui NCAA pirmenybėse atstovavęs austras Jakobas Poeltlas. Įsimintina naktimi aukštaūgiui turėjusios tapti rungtynės ilgai įstrigs kito Toronto vidurio puolėjo atmintyje: brazilas Lucasas Nogueira šiąnakt metė pirmąjį tritaškį savo NBA karjeroje.

Jazz“: Gordonas Haywardas 23, Trey Lylesas 19 (4/6 trit.), Shelvinas Mackas 17 taškų.

Raptors“: Kyle‘as Lowry 36, DeMaras DeRozanas 24, Jonas Valančiūnas 14 taškų.

Toronto klubas (21/8) rytų konferencijoje tik nežymiai atsilieka nuo čempionų Klivlando „Cavaliers“ (22/6) krepšininkų.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)