Nors tąsyk treniruočių stovykloje dalyvavo ir Bogdanas Bogdanovičius bei Tomašas Satoransky, treneris geriausiai prisimena būtent M. Kuzminsko žaidimą ir yra beveik įsitikinęs, kad lietuviui pavyks pritapti NBA lygoje, Niujorko „Knicks“ komandoje.

„Man jis patinka – man patinka jo demonstruojama energija. M. Kuzminsko duomenys puikūs, jis tikrai žino, kaip žaisti krepšinį“, – D. Joergeris krepšinio reporteriams kalbejo prieš rungtynes tarp „Knicks“ ir Sakrameto „Kings“.

„M. Kuzminskas daro įvairius dalykus, kurių amerikiečiai kartais nesugeba, ar nenori daryti. Jis kovoja dėl kamuolių puolime, pats žaibiškai bėga į ataką. Jeigu komandos draugas laisvas, jis nesižvalgo, kokia yra jo pavardė – jis tiesiog perduoda kamuolį. Taip turėtų daryti visi, bet JAV pasitaiko ir priešingų variantų“, – konstatavo treneris.

D. Joergeris palygino M, Kuzminską su garsiausiu Rusijos krepšininku Andrejumi Kirilenka, dabar jau baigusiu profesionalo karjerą, tačiau NBA lygoje praleidusiu net 12 sezonų.

„Jis man primena A.Kirilenką – tokį, koks jis buvo NBA prieš septynerius ar aštuonerius metus. Jis greitas, kovingas, daro jau minėtus mano dalykus. Tuomet aš abejojau, ar A. Kirilenkai įgūdžių pakaks įsitivrtinti NBA, tačiau rimtas darbas jam padėjo tai padaryti“, – pažymėjo D. Joergeris,

206 cm ūgio A. Kirilenka 2004 metais žaidė NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse. Didžiąją karjeros dalį jis praleido Jutos „Jazz“ komandoje, vidutniškai per lygos rungtynes rinko po 11,8 taško, atkovojo po 5,5 kamuolio ir atliko po 2,7 rezultatyvaus perdavimo.

Šiuo metu A. Kirilenka eina Rusijos krepšinio federacijos prezidento pareigas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)