„Aiškinant paprastai, G taškas – tai iš itin jautrių audinių sudaryta sritis, į kurią sueina daugybė nervų galūnių“, – portale womenshealthmag.com dėsto seksologė Shannon Chavez Qureshiz.

Kai masturbuojantis arba santykiaujant su partneriu ta sritis spaudžiama, stimuliuojama, gali sukilti malonus jausmas, kadangi ji yra susijusi su vidine klitorio ir greta esančių organų anatomija, priduria specialistė.

Svarbiausias žodis šiame sakinyje – „gali“.

Tikra tiesa, kad vienos moterys be vargo aptinka savo G tašką, todėl nesunkiai patiria tą nežemišką malonumą, kuris vadinamas orgazmu. Deja, kitos vykstant neva tikslingai stimuliacijai jaučiasi lygiai taip pat, kaip besikasydamos alkūnę.

„Kai kurioms G taško stimuliavimas sukelia visu kūnu juntamą orgazmą, bet kitos jokiu būdu nepasakytų, kad ta sritis – tai erogeninė zona“, – sako santykių ekspertė, seksologė ir tinklalaidės, kurioje gvildenamos sekso temos, vedėja Jessica O’Reilly.

Vis dėlto nesvarbu, ar G taško stimuliacija priveda prie orgazmo, ar ne, tyrinėjant nuosavą kūną neišeina neprisiminti, kad mūsų malonumas – mūsų pačių reikalas, teigia Sh. Chavez Qureshiz. Kitais žodžiai tariant, nesvarbu, bus orgazmas, ar nebus, šioks toks domėjimasis G tašku pakenkti neturėtų.

Darosi įdomu? Turėtų būti labai įdomu!

Kas yra G taškas?

G taškas – tai erogeninė zona vaginos kanale, tiksliau, priekinėje jo sienelėje, per 2,5–5 cm nutolusi nuo vaginos angos, aiškina J. O’Reilly.

„Nors žmonių kūnai vienas nuo kito skiriasi, G taškas paprastai būna gana negiliai“, – nurodo ji.

G taškas – tai ne kūno dalis, o sritis.

„Sritis nėra tiksliai apibrėžtas anatominis vienetas. Tai veikiau daugybė jautrių nervų galūnių ir audinių, kuriuos paprastai pavyksta užčiuopti pro priekinę vaginos sienelę“, – sako J. O’Reilly.

Kai kurių pastarojo meto tyrimų išvadose nurodoma, kad G taškas priklauso klitorio tinklui, atkreipia dėmesį Sh. Chavez Qureshiz.

Tekstūros ir kietumo požiūriu su G tašku tapatinama zona skiriasi nuo aplinkinių sričių.

„G taškas dažnai apibūdinamas kaip grublėtas, gomurį savo reljefu primenantis plotas“, – sako J. O’Reilly ir priduria, kad jį palyginti galima ir su graikinio riešuto kevalu.

Tai... ar G taškas egzistuoja?

Tikrai gali būti, kad girdėjote žmones užduodant šitą klausimą. Kai kurios moterys įsitikinusios, kad G taškas yra mitas. Tačiau reikia suprasti, kad ne visos vulvos savininkės kažką (na, bent ką nors!) pajunta vykstant jų G taško stimuliavimui.

Štai čia pats metas priminti, kad žmonės skirtingi, todėl teisingiausia būtų sakyti, kad visi klitorius turintys žmonės savo vaginose turi ir sritis, į kurias sueina nervų galūnės, bet ne visiems jiems sukyla kokių nors arba malonių pojūčių, kai tos nervų galūnių prisodrintos sritys liečiamos. Įdomu tai, kad kai kurioms moterims čia aptariamos srities stimuliacija sukelia norą nusišlapinti, ir tai normalu, kadangi G taškas yra gretimas šlaplei.

„Kiekvienas žmogus malonumą (ar bet kurį kitą jausmą) jaučia unikaliai ir tai labai asmeninis dalykas“, – teigia J. O’Reilly.

Visgi pats faktas, kad G taškas nėra kažkas universalaus, neturėtų versti abejoti tokio taško egzistavimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją