Tačiau kokybiško gyvenimo formulę sutuoktiniai dėlioja taip – pirma laikas sau ir šeimai, o tik po to darbai ir karjera.

Daug kas nustemba, kad turėdami tris vaikus Agnė ir Alanas gyvena už miesto. Ir viskas vien tam, kad šeima turėtų nuosavą ežerą ir galėtų propaguoti itin sveiką gyvenimo būdą.

„Buvo laikas, kai labai įtemptai gyvenome. Prieš porą metų aš turėjau verslą – sveikesnių produktų kepyklėlę. Vyras tuo metu kaip tik išėjo šokti į šokių projektą ir grįždavo trečią nakties. Viskas gulė ant mano pečių, buvo labai didelis pervargimas.

Tuomet ir atėjo vertybių permąstymas – kodėl aš tai darau? Kam man to reikia? Ar dabar ne laikas pabūti dar su šeima, kol mažajai ketveri, o ne kažkokius verslus statyti ir karjeras daryti“, – pasakoja moteris.

Agnė ir Alanas Dzeranovai

Agnė sako niekada nesigailėjusi, kad dėl laiko su šeima uždarė sėkmingai veikusį savo verslą. „Jei jau deklaruojame, kad laikas su šeima mums didžiausia vertybė, tuomet atsisakyti papildomų pajamų, kad galėtum nuvežti į būrelį ar parvežti iš mokyklos savo vaikus, turėtų būti visiškai normalu“, – sako pašnekovė.

Agnė ir Alanas Dzeranovai

Alanas atkreipia dėmesį, kad mes pradedame senti jau nuo 25-erių, todėl žmonės, sulaukę, pavyzdžiui, keturiasdešimties, gali atrodyti ir dešimčia metų jaunesni arba vyresni. Ir viską lemia toli gražu ne tik genetika.

„Saulė, gamta, net šaltis – tai dalykai, kurie nieko nekainuoja, tačiau suteikia labai daug džiaugsmo“, – kalbėdama apie laimingo gyvenimo receptą sako Agnė.

Įpročių ir gyvenimo būdo keitimą Alanas vadina tarsi sniego gniūžte. Iš pradžių prisijaukini vieną sveiką įprotį, paskui antrą. Taip palaipsniui keičiasi visas gyvenimo būdas.

Agnė ir Alanas Dzeranovai

O Agnė pagrindinę moterų grožio paslaptimi laiko miegą. Taip pat tik nubudus pravartu dieną pradėti nuo dviejų stiklinių vandens.

„Jei norite būti energingi ir produktyvūs, sureikšminkite ir planuokite savo poilsio laiką“, – pataria Alanas.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.