Išbandžius vieną brangiausių rinkoje robotą siurblį „Samsung PowerBot VR9300“ įspūdžiai nevienareikšmiai. Naudojant robotą siurblį namai tikrai tampa švaresni, nei jo nenaudojant, tačiau jis gali patenkinti ne visų lūkesčius.

Siurblys buvo išmėgintas apie 70 kv. m plote: vieną kartą pustuščiame, kitą kartą – labiau apstatytame būste.

Kai būste yra mažai baldų, roboto siurblio valymo rezultatai geresni dėl labai paprastos priežasties – baldai jam netrukdo valyti. Lengviau ir šeimininkams: mažiau daiktų reikia pakelti nuo grindų, kad po jais išvalytų robotas.

Tačiau kai būste baldų yra daugiau – prasideda sunkumai. Jei robotas valo važiuodamas šalia baldo, tad prie jo lieka nenuvalyto ploto, taip pat po kai kuriais baldais robotas negali palįsti dėl savo aukščio, pavyzdžiui, po spintelės kraštu ar sofa.

Dar kitas atvejis – palindęs po lova siurblys gali iš po jos ir neišvažiuoti bei „užmigti“, tad roboto teks paieškoti.

Siurblio privalumai

Pagrindinis siurblio privalumas – jums nereikia jo vežioti ir stumdyti, važinėja pats. Nors ne viską robotas išvalo taip gerai, kaip tai padaro žmogus su siurbliu rankoje, bet robotas siurblys namus aptvarko bent iš dalies. Tai labai patogu, kai tvarkymuisi visai nerandate laiko ar auginate mažus vaikus, besišeriančius naminius augintinius.

Kitas privalumas – garantija. Šis robotas siurblys kainuoja palyginti daug – nuo 500 eurų, tačiau gamintojas prideda 10 metų garantiją galioja šio modelio varikliui. Kitoms dalims galioja standartinė 2 metų garantija, o baterijoms - 1 metų garantija.

Nors ne visais atvejais, bet dėl savo kampuoto priekio siurblys gana gerai privažiuoja prie kampų, kas yra sudėtingiau apskritos formos robotams.

Šis modelis turi 3 galingumo, atitinkamai ir 3 garso lygius, kas patogu nustatant valymą vėlų vakarą ar ankstyvą rytą.

Robotas siurblys yra gana pravažus, įveikia nedidelius slenksčius, užvažiuoja ant kilimų, vaikiškų kilimėlių.

Be to, įrenginys yra pakankamai sumanus, pats sugrįžta į pakrovimo stotelę išsikraunant baterijoms ir baigus darbą, važinėja nuosekliai, apvažiuoja kliūtis, net jei jos atsiranda priešais jį netikėtai, pavyzdžiui, pribėga gyvūnas.

Siurblio trūkumai

Siurbliui galima parodyti, kokią vietą pageidaujate išvalyti geriau su distanciniame pulte įmontuotu raudonu šviestuku.

Visgi, tai nėra taip paprasta, kaip atrodo: reikia, kad siurblys būtų netoli vietos, kurią nurodysite jam labiau pavalyti, o tai reiškia, kad turėsite sulaukti, kol siurblys privažiuos prie norimos vietos arba jį ten nunešti. Tada reikės su pultu papildomai parodyti, kur jis turėtų valyti, o tai padaryti pasiseka ne iš pirmo karto ir reikalauja ne tik laiko, bet ir kantrybės.

Siurblys ne visada susiurbia didesnes šiukšles nuo grindų, pavyzdžiui, pupeles ar žirnelius.

Kartais siurblys valo ne visą butą, o tik jo dalį: „nusprendžia“ važiuoti tik į vieną ar kelis kambarius, o kitas patalpas ignoruoja.

Palyginti sudėtingas siurblio valymas: patogu jį išvalyti naudojant kitą siurblį, tačiau tai reiškia, kad klasikinis siurblys išlieka reikalingas.

Ar pirkti - finansų klausimas

Robotas siurblys tinka bendram švaros lygiui palaikyti, tačiau reikalingu išlieka ir įprastas siurblys. Robotas siurblys yra patogesnis naudoti, kai būste mažai baldų arba jie aukštomis kojomis.

Nors siurblys turi galimybę būti paleistas nuotoliniu būdu, tai gali nepateisinti lūkesčių. Robotas gali įtraukti kokį ne visai tinkamai padėtą daiktą, pavyzdžiui, kroviklį, kuprinės petnešą ir sustoti, o blogiausiu atveju – ir sugesti. Antra vertus, palikti namie įjungtą buitinę techniką be priežiūros, ko gero, nėra saugu.

Naminiai augintiniai į robotą siurblį gali reaguoti įvairiai, pavyzdžiui, gali išsigąsti ar jį pulti.

Privalumu yra tai, kad siurblys yra belaidis, nes į rozetę jungiama jo pakrovimo stotelė, bet ši stotelė turi palyginti ilgą laidą, kuris gali trukdyti pačiam siurbliui, jei nėra kompaktiškai surištas.

Apibendrinant, galima pasakyti, kad siurblio roboto idėja yra gera, tačiau ar galite sau leisti jį įsigyti ir kada jis jums atsipirks - išlieka neatsakytu klausimu.


Pagrindinės specifikacijos

250W maksimalus energijos suvartojimas

Gali valyti pusvalandį, valandą, 1,5 valandos

Triukšmo lygis 78 dBA

Pasikrauna per 4 valandas

Kambario parametrus nustato naudodamas kamerą

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)