Tudoras Cobalasas buvo vienas iš tų laimingųjų, kuris vos nepateko į avariją, nes vairuodamas rašė trumpąją SMS žinutę, skelbia BBC.

Ši pavojinga ir nemaloni patirtis jį įkvėpė transformuoti išmanųjį telefoną į priemonę saugesniam vairavimui.

Rumunijos kilęs T. Cobalasas sukūrė programėlę „SafeDrive“, kuri „apdovanoja“ vairuotojus, jei jie vairuodami ignoruoja savo išmaniuosius.

Kai automobilis ima judėti didesniu nei 10 km/h greičiu, programėlė sugeneruoja „Paleidimo“ (angl. „Release“) mygtuką telefono ekrane ir efektyviai jį užrakina.

Jei vairuotojas telefono nenaudoja, važiuodamas jis renka taškus, kurie gali būti konvertuojami į nuolaidas „SafeDrive“ prekyvietėje.

Jei vairuotojas nuspaudžia „Paleidimo“ mygtuką ir nori pasinaudoti telefonu, jis praranda visus kelionės metu surinktus taškus.

Ši paprasta idėja jau sudomino daugiau nei 100 tūkst. vartotojų visame pasaulyje ir turi 30 partnerių, nuo draudimo bendrovių iki prekybininkų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)