Aprėpčių žemėlapiai leidžia vartotojams palyginti ir pasirinkti judriojo ryšio paslaugas pagal jų poreikius atitinkantį kokybės lygį.

Žemėlapiai skelbiami RRT interneto svetainėje, kur juos galite panagrinėti detaliau.

„Paskelbti duomenys rodo, kad naujos kartos LTE (4G) technologijos judrusis ryšys, kuris užtikrina didesnį duomenų perdavimo greitį, jau apima daugiau kaip 90 proc. Lietuvos teritorijos“, ‒ sako RRT direktorius Feliksas Dobrovolskis. ‒ „Tokių rezultatų operatoriai pasiekė efektyviai naudodami turimus radijo dažnius – 800 MHz radijo dažnių juosta daugiausia naudojama kaimo vietovėse ir užmiestyje, o 1800 MHz ir 2600 MHz radijo dažnių juostos dažniausiai naudojamos tankiau apgyvendintose vietovėse ir miestuose. Taip pat džiugu, kad per metus daugiau kaip 3 kartus išaugo ir abonentų, kurie naudojosi LTE paslaugomis, skaičius ‒ 2016 m. I ketvirtį jis pasiekė 682,2 tūkst. abonentų“, ‒ pabrėžė F. Dobrovolskis.

„Omnitel“ didžiuojasi savo ryšiu

Telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ pirmoji 4G ryšiu padengė beveik visą gyvenamą šalies teritoriją – 97 proc. – ir pasiekė atokiausias Lietuvos vietas. Pagal šį rodiklį Lietuva yra viena iš pasaulio lyderių.

„Omnitel“ vien šiemet įrengė 300 naujų 4G bazinių stočių ir jau turi beveik 1000 bazinių 4G stočių visoje Lietuvoje. Bendrovė vienintelė iš visų operatorių dabar siūlo sparčiausią 4G ryšį su Kaliningrado sritimi besiribojančios Panemunėms gyventojams.

„Lietuva gali pagrįstai didžiuotis visame pasaulyje ir sparčiausiu mobiliuoju internetu, – sako „Teo“ ir „Omnitel“ tinklo vadovas Mindaugas Varanauskas. ­­– Pasiekę natūralias 4G tinklo aprėpties ribas Lietuvoje, iki naujos kartos 5G ryšio diegimo toliau didinsime „Omnitel“ tinklo talpą ir spartą mūsų mobilių duomenų vartotojams.“

„Tele2“ 4G ryšiu padengė daugiau nei 90 proc. Lietuvos

„Tele2“ skelbia, kad greitasis 4G mobilusis internetas veikia jau daugiau kaip 90 proc. Lietuvos teritorijos. „Tele2“ 4G tinklu gali naudotis 99 proc. šalies gyventojų 100 Lietuvos miestų, įskaitant mažiausius.

„Tele2“ savo 4G (LTE) tinklą į beveik visą šalies teritoriją išplėtė per 1,5 metų. Operatorius greitojo mobiliojo interneto paslaugas pradėjo siūlyti praėjusių metų pradžioje, o dabar siūlomas greitis siekia iki 350 Mbps 4G++ tinkle Vilniuje.

„4G plėtra vyko žaibiškai, ir RRT tyrimas patvirtina, kad esminių skirtumų tarp pagrindinių paslaugų tiekėjų nėra. Kaip anksčiau buvo su mobiliuoju ryšiu, kai paslaugų kokybė mažai skiriasi, vartotojai renkasi pagal kainą. „Tele2“ ir toliau užtikrins, kad mūsų kaina būtų geriausia, ir paslaugos – kokybiškos“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

„Bitės“ siekiamybė – 90 proc. iki metų pabaigos

„Bitės“ tinklo plėtros strategija nesikeičia – mes vystome aukščiausios kokybės tinklą pirmiausia ten, kur yra daugiausiai vartotojų, investuodami į teritorijos padengimą, signalo stiprumą, greitį miestuose, pastatų viduje“, – apie RRT rezultatus sakė „Bitė Lietuva“ tinklo vadovas Gintas Butėnas.

Palaipsniui, nedarant kompromisų tinklo kokybei, plečiamės ir į kitas teritorijas. Iki šių metų pabaigos „Bitė“ planuoja 4G padengti daugiau nei 90 proc. Lietuvos teritorijos.

„Svarbu suprasti, kad ši teritorija bus padengta geros kokybės 4G internetu ir nesieksime tik greičiau nuspalvinti tinklo padengimo žemėlapio“, – teigė G. Butėnas.

Jis tvirtino, kad šios strategijos veiksmingumą patvirtina pastaroji RRT ataskaita apie 1 ketv. šalies mobiliojo ryšio rinką: „Ji rodo, kad „Bitė“ vienintelė, lyginant su kitais šalies operatoriais, toliau didina klientų skaičių ir „Bitės“ pajamos iš paslaugų auga sparčiausiai. Paslaugų pajamos šiandien mobiliojo ryšio rinkoje auga pagrinde tik iš mobiliojo interneto. Tai akivaizdus patvirtinimas, kad klientams svarbu turėti kokybišką tinklą, ten kur jis aktualus, o operatorių lenktynės, kuris greičiau uždengs kiekvieną mišką, vartotojams vertės nekuria“, – tvirtino G. Butėnas.

RRT pranešime žiniasklaidai rašoma, kad aprėpties zonos pateiktos pagal skirtingus elektromagnetinio signalo lygius, pradedant nuo minimalaus, leidžiančio užmegzti ryšį atviroje vietovėje, iki lygio, užtikrinančio ryšį pastatų viduje. Visų operatorių tinklų aprėpties zonos skaičiuotos taikant vienodus metodus, įvertinant vietovės reljefo, pastatų ir miškų įtaką. Skaičiavimai atlikti pagal operatorių pateiktus ir RRT iki 2016 m. birželio 1 d. užregistruotus bazinių stočių duomenis.

Žemėlapiai skirti operatorių tinklų palyginimui tiek visos Lietuvos teritorijos, tiek ir atskirų savivaldybių mastu, t. y. vartotojas, norėdamas sužinoti, kurio paslaugų teikėjo judriojo ryšio signalas stipriausias jam aktualioje vietovėje, gali pasitikrinti tai žemėlapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)