Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad nauja technologiją leidžia išplatinti mobiliųjų duomenų perdavimo juostą, išlaikyti aukštą balso perdavimo kokybę ir sumažinti energijos sąnaudas.

4G greitaveikos šuolį pajus visi „Omnitel“ klientai – augs duomenų atsisiuntimo ir išsiuntimo greitis. Įdiegta nauja technologija dvigubai sumažina atraminių signalų siuntimo poreikį, o sutaupyti dažnių ištekliai atitenka didelio srauto ir efektyvumo 4G tinklams.

„Technologinė pažanga jau leidžia balso technologijos (2G) naudojamą dažnių dalį atiduoti mobiliųjų duomenų perdavimo technologijai 4G LTE, balsui naudojamą srautą perkeliant į 3G. „Omnitel“ siūlo didžiausią 3G ir 4G ryšio technologijų aprėptį ir jau apie 75 proc. mūsų klientų turimų telefonų palaiko šias technologijas“, – sako „Teo“ ir „Omnitel“ technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius.

Vilniaus mieste ir apylinkėse 4G LTE technologijos greitaveika nuo šiandien jau didėja 30 procentų. Iki Joninių „Omnitel“ mobiliojo interneto sparta bus padidinta visoje Lietuvoje, išskyrus didžiuosius miestus, juose 4G greitaveika vasaros metu bus didinama kiekviename mieste atskirai. Latvijos pasienio ruože 4G sparta jau dabar išaugs dvigubai. Naujausiais Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, vidutinė 4G sparta „Omnitel“ tinkle siekia 36 Mb/s.

Beveik 1000 bazinių 4G stočių turintis „Omnitel“ mobiliojo ryšio tinklas yra plačiausias Lietuvoje. Juo jau gali naudotis beveik 99 proc. šalies gyventojų. „Omnitel“ taip pat turi daugiausiai 4G celių, jos užtikrina didelę tinklo talpą, greitį ir aprėptį.

„Tele2“ tai laiko natūraliu dalyku

Vakar siųstame pranešime žiniasklaidai „Tele2“ pranešė plečianti plečia 4G tinklą. Jis veikia 100 Lietuvos miestų, įskaitant mažiausius, ir pasiekiamas daugiau nei 98 proc. šalies gyventojų.

„Mobiliajam internetui tapus būtina kasdiene paslauga, reikia vis didesnio greičio, todėl technologijų pažanga paspartėjo. Tuo pat metu ir baigiame visą Lietuvą padengti 4G ryšiu, ir diegiame dar naujesnes technologijas. Matome interneto vartojimo sprogimą, todėl natūralu, kad greitąjį 4G turi keisti dar greitesnis 4G+“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Pasak jo, laimei, atnaujintame „Tele2“ tinkle yra tiktai moderniausios bazinės stotys, todėl naujų technologijų diegimui reikia minimalių atnaujinimų, ir greitesnį internetą klientams galima siūlyti kartu mažinant kainas.

4G+ mobiliuoju ryšiu gali naudotis šių miestų ir miestelių gyventojai: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės, Mažeikių, Jonavos, Utenos, Kėdainių, Tauragės, Ukmergės, Visagino, Plungės, Kretingos, Radviliškio, Palangos, Gargždų, Druskininkų, Elektrėnų, Raseinių, Lentvario, Grigiškių, Varėnos, Švenčionėlių, Trakų, Lazdijų, Žiežmarių, Neringos, Birštono, Gelgaudiškio, Simno.

4G+ mobilusis internetas yra net iki 2 kartų greitesnis už ir taip greitą 4G internetą. Jeigu 4G duomenų parsisiuntimo greitis vartotojui yra apie 15-50 Mbps, priklausomai nuo konkrečios bazinės stoties apkrovos, tai realus 4G+ greitis gali siekti 50-150 Mbps.

Technologijų plėtrą „Tele2“ Lietuvoje tęsia ir kartu su klientais bandydama 4G++ ryšį, kurio greitis siekia iki 350 Mbps. Jis nuo praėjusių metų pabaigos veikia Vilniuje, ir yra prieinamas vartotojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)