Tyrimo „Seizing Opportunity Through License Compliance“ rezultatai rodo, kad 51 proc. Lietuvos kompiuteriuose įdiegtos programinės įrangos yra netinkamai licencijuota. Šis skaičius yra 2 proc. punktais mažesnis, lyginant su 2013 m. BSA tyrimu.

„Kaip pabrėžiama ataskaitoje, bendrovei yra itin svarbu žinoti, kokia programinė įranga naudojama jos viduje. Didelė dalis IT vadovų tiksliai nežino visos jų kompiuteriuose naudojamos programinės įrangos apimties ir legalumo situacijos“, – sakė „BSA | The Software Alliance“ vadovė Victoria A. Espinel.

Tyrimo, kuris apėmė namų vartotojus, IT skyrių vadovus ir įmonių darbuotojus, duomenys rodo, kad nelicencijuota programinė įranga vis dar aktyviai naudojama, o namų vartotojai ir bendrovės tokiu būdu žaidžia su ugnim dėl galimų kibernetinių atakų grėsmių.

Kai naudojama nelicencijuota programinė įranga, tikimybė užsikrėsti kenkėjiškomis programomis ženkliai išauga. Išlaidos, patiriamos sprendžiant kibernetinių atakų padarinius, taip pat gali būti itin didelės. Vien 2015 m. kibernetinės atakos verslo sektoriui kainavo per 400 mlrd. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)