Be to, jie atskleidė pirmuosius pranešėjus ir įvardijo renginio bilietų kainas.

Dalyvių registracija ir bilietai

Danielis Price'as
Pasak „TEDxVilnius“ atstovų, kaip ir kasmet, bus vykdoma renginio dalyvių atranka. Tai reiškia, kad norintieji dalyvauti konferencijoje turės užpildyti anketą interneto svetainėje tedxvilnius.com.

Patariama tą daryti atsakingai, nes anketose pateikta informacija bus pagrindinis faktorius, leidžiantis nuspręsti, kuriems žmonėms vėliau bus atsiųsti pakvietimai įsigyti bilietą į konferenciją.

Renginio organizatoriai patvirtino, kad įsigyjant bilietą į „TEDxVilnius 2016 | Hide and seek“ bus galima pačiam pasirinkti, kiek už jį mokėti. Kainos svyruos nuo 37 iki 57 eurų. Tiesa, šių bilietų vertė nesiskirs. Tiek brangesni, tiek ir pigesni suteiks tuos pačius privalumus.

Anot konferencijos iniciatorių, kainų pasirinkimo galimybė suteikiama todėl, kad žmonės turėtų progą išreikšti savo palaikymą „TEDxVilnius“ veiklai. Be to, toks sprendimas leidžia nustatyti mažesnę pradinę bilieto kainą.

Norintys iš šių metų „TEDxVilnius“ renginio išspausti maksimalią naudą ir gauti daugiau galimybių, galės pasirinkti VIP bilietą, kurio kaina – 92 eurai.

Pirmieji pranešėjai

Erlendas Mosteris
Paskelbusi dalyvių registraciją, „TEDxVilnius 2016“ komanda taip pat atskleidė ir pirmuosius pranešėjus, kurie šiais metais konferencijoje dalysis savo įžvalgomis bei atradimais. Vienu iš jų bus Danielio Price'o ir Erlendo Mosterio Knudseno duetas. Vyrai Vilniuje rengiasi papasakoti apie iniciatyvą pavadintą „Pole to Paris“, skirtą atkreipti visuomenės dėmesį į klimato kaitą. Dalyvaudamas „Pole to Paris“ Danielis dviračiu nuvažiavo daugiau nei 10 tūkst. kilometrų ir aplankė 19 valstybių, kur fiksavo klimato kaitos padarinius. Tuo tarpu Erlendas bėgte įveikė beveik 3 tūkst. kilometrų – nuo pat šiaurinio poliarinio rato iki Paryžiaus.
Janas Laurensas
Antrasis pristatytas pranešėjas – Janas Laurensas. Ilgą laiką gydytoju dirbęs specialistas visada norėjo kovoti su medicinoje esančiais apribojimais. Todėl vyras nutarė į savo darbą žvelgti holistiškai ir 18 metų eksperimentavo, kol sukūrė integruotą sprendimą, kurio viena svarbiausių sudedamųjų dalių – biomagnetiniai laukai. Ištobulinęs šią metodiką, J. Laurensas išbandė ją tiek su augalais, tiek su gyvūnais. Taip jam gimė idėja, kaip galima būtų išsaugoti į pavojų patekusius ir gamtai gyvybiškai svarbius vabzdžius – bites.

Anot konferencijos organizatorių, daugiau „TEDxVilnius 2016“ pranešėjų bus pristatyta per artimiausias savaites. Pirmiausia informacija apie juos pasirodys „TEDxVilnius“ interneto svetainėje ir socialiniuose tinkluose.

Primename, kad šių metų „TEDxVilnius“ konferencijos pagrindinė tema – „Hide and seek“. Renginyje bus ne tik gvildenamos sudėtingos temos, pavyzdžiui, skaudžios asmeninės patirtys, psichologinės problemos, propaganda ar politikos iššūkiai, bet ir pasakojamos įkvepiančios istorijos apie žmonijos ateitį, nuostabius išradimus, technologinius pasiekimus, įvairiuose pasaulio kampeliuose slypinčius gamtos stebuklus. Be to, renginį papildys specialūs meniniai pasirodymai.
Nepatekusieji į konferenciją raginami nenusiminti. Kaip ir visada, „TEDxVilnius“ renginys bus transliuojamas tiesiogiai internetu. Tokius būdu konferenciją kasmet stebi maždaug 5 000 žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)