Kaip rašo Autoblog.com, jie ilgai svarstė, kaip būtų galima apsisaugoti nuo dronų, atsirandančių nepageidaujamose vietose nepageidaujamu laiku, ir galiausiai priėjo prie išvados.

Nacionalinės policijos inovacijų vadybininkas Markas Wiebe'as pasakojo, kad miestuose jau yra buvę avarijų, kuriose greitosios pagalbos sraigtasparniai susidūrė su dronais. „Yra situacijų, kuriose nepageidaujame, kad dronai skraidytų. Dažniausiai tai yra situacijos, kuriose naudoti dronus nėra saugu“, - teigė pareigūnas.

Jis pridėjo, kad dažniausiai surasti drono valdytoją yra labai sunku ar net neįmanoma. Tai – priežastis, kodėl policija sugalvojo treniruoti erelius, mokančius pašalinti dronus iš oro erdvės. Jie esą mokėtų numesti juos taip, kad dronai krisdami nesukeltų pavojaus žmonėms.

Nors ši mintis susilaukė dviprasmiškų reakcijų. Visų pirma, kai kuriose šalyse gali kilti teisinių nesklandumų, nes policija, siųsdama paukščius kovoti su dronais, taip įsiterpia į oro erdvę. Pavyzdžiui, Jungtinėse valstijose (JAV) tai yra draudžiama, nes oro erdve rūpinasi tik specialiai tam įgaliojimus turinčios tarnybos.

Be to, bijoma ir dėl pačių paukščių. Jų mokymuose turėtų būti įtrauktos pamokos, kuriose paukščiai mokomi išvengti peilių.

Kaip tvirtina Nyderlandų policija, kol kas pareigūnai dar vertina tokios apsaugos galimybę ir nėra galutinai nusprendę dėl šios minties įgyvendinimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)