J. Assange‘ as visame pasaulyje išgarsėjo 2010 metais, kai „WikiLeaks“ ėmėsi bendradarbiauti su įtakingiausiomis pasaulio žiniasklaidos bendrovėmis ir viešinti JAV valstybės departamento diplomatinius susirašinėjimus.

2006 metais įkurta „WikiLeaks“ iš viso paskelbė milijonus dokumentų, kurie neabejotinai pateko į istoriją, atskleidė nemažai slėptų faktų, visame pasaulyje inicijavo ne vieną svarbią reformą.

„WikiLeaks“ formatas metė viešą iššūkį oficialiajam informacijos naratyvui mūsų kartai opiausiais klausimais ir šiuolaikinę žiniasklaidą supažindino su naujais skaidrumo standartais“, – rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Šiuo metu Ekvadoro ambasadoje Londone gyvenantis J. Assange‘as į klausytojus kreipsis tiesioginės transliacijos metu, jis ketina kalbėti apie „WikiLeaks“ įtaką interneto eros tarptautiniam saugumui, diplomatijai ir žurnalistikai.

„Login 2016“ parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyks 2016 m. gegužės 5-6 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)