„Lietuva gali tapti viso regiono startuolių sostine, mums tik trūksta IT įgūdžių ir verslumo. Būtent todėl kilo mintis surengti renginį, kuriame šalies jaunimui, viešajam sektoriui ir verslo atstovams parodytume skaitmeninės ateities galimybes ir kelius, kaip pasiekti sėkmę šioje srityje“, - sako „#Switch!“ sumanytojas ir pagrindinis renginio organizatorius Europos Parlamento narys Antanas Guoga. Jo teigimu, didelė sėkmė, kad renginio partneriais tapo globalios skaitmeninės kompanijos, tokios, kaip „Amazon“, „Microsoft“, „Google“, „Nasdaq“, „Allegro“. „Vadinasi, esame įdomūs, turime potencijos, tik reikia drąsos tuo pasinaudoti“, – teigia A. Guoga. „#Switch!“ yra nemokamas visiems dalyviams, nes renginio partneriai didžiąja dalimi finansavo organizacines išlaidas, rašoma organizatorių pranešime.

Europarlamentaro A. Guogos teigimu, Lietuva išsiveržtų į lyderius skaitmeninėje rinkoje, jei ir šalies Vyriausybė, ir visos valstybinės institucijos ims galvoti ir dirbti kaip startuolis. „Efektyvi veikla ir kūrybiškas mąstymas – tuo pasižymi modernūs šiuolaikiniai verslai. Kad juos įkurdintume čia, Lietuvoje, patys turime žengti koja kojon su laiku, būti atvira ir palanki platforma naujoms idėjoms bei jų įgyvendinimui“, – akcentuoja „#Switch!“ organizatorius.

„#Switch!“ apsilankė ir savo pastebėjimais apie skaitmeninės rinkos iššūkius bei galimybes dalinosi Europos Komisijos viceprezidentas Andrusas Ansipas, Švedijos verslo ir inovacijų ministras Mikaelis Dambergas, Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, „Google“ verslo direktorius Centrinėje ir Rytų Europoje Arturas Waliszewskis, „Amazon“ Europos viešos politikos vadovė Eirini Zafeiratou, „Microsoft“ technologijų vadovas Centrinėje ir Rytų Europoje Dejanas Cvetkovicius, „Allegro Group“ viešosios politikos vadovas Chrisas Sherwoodas, sėkmingiausio pasaulio startuolio „Uber“ generalinis direktorius Rytų Europoje Anthony le Roux ir daugiau nei šimtas kitų geriausių skaitmeninės rinkos ekspertų ir modernių technologijų kūrėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)