Vis tik toks palaikymas truko neilgai. Vakar, liepos 14 d., „Microsoft“ pranešė, kad jos antivirusinė „Security Essentials“ daugiau nebepalaiko „Windows XP“. Kartu buvo pranešta ir apie „Windows Server 2003“ palaikymo pabaigą.

Kaip jau įprasta tokiais atvejais, „Microsoft“ rekomenduoja kuo greičiau atsisakyti „Windows XP“ ir pareiti prie aktualių operacinių sistemų, kurios reguliariai gauna saugumo atnaujinimus bei palaiko atnaujinamas antivirusines.

Tiesa, „Windows XP“ palaiko trečių šalių antivirusinių programų gamintojai, tokie kaip AVAST arba AVG, todėl vartotojai gali jaustis bent iš dalies saugūs.

Aišku, „Windows XP“ randamų „skylių“ skaičius nuolat auga ir jos niekada nebus panaikintos, išskyrus tuos atvejus, kai prenumeruojama brangiai kainuojanti „Microsoft CSA“ programa, leidžianti gauti kritinius „Windows XP“ saugumo atnaujinimus.

Šiandien „Windows XP“ vis dar užima apie apie 10 proc. rinkos dalies, bet „Microsoft“ tikisi, kad „Windows 10“ pasirodymas tą dalį gerokai sumažins. To tikisi ir kompiuterių gamintojai, kadangi norint pasinaudoti naują operacine sistema, labai tikėtina, teks pirkti naują įrenginį.