J. Ive'as buvusį postą nuo 2015 m. birželio 1 d. užims „Apple“ pramoninio dizaino viceprezidentas Richardas Howarthas, kuris savo atsakomybę turės dalintis su vartotojo sąsajų padalinio viceprezidentu Alanu Dye.

Portalo „CNet“ teigimu, J. Ive'as naujose pareigose ir toliau kuruos aparatinės ir programinės įrangos kūrimo darbus, tačiau kai kurios kasdienės pareigos bus atiduotos anksčiau minėtiems viceprezidentams. O jis, tuo tarpu, daugiausiai dėmesio skirs firminių „Apple Store“ parduotuvių dizainui ir naujai „Apple“ pagrindinei būstinei, statomai Kupertino mieste (Kalifornija, JAV).

Priminsime, kad J. Ive'as savo karjerą kompanijoje „Apple“ pradėjo 1992 m., tuomet jis buvo eilinis darbuotojas, o vyriausiuoju dizaineriu tapo 1997 m., kaip į „Apple“ grįžo vienas iš jos įkūrėjų Steve‘as Jobsas.

Vadovaujant J. Ive'ui, buvo sukurta daugybė kultinių „Apple“ produktų: „iMac“, „iPod“ ir „iPad“. Jis netgi buvo minimas kaip vienas iš pretendentų į „Apple“ generalinio direktoriaus postą, kai 2011 m. nuo kompanijos reikalų atsiribojo S. Jobsas, vėliau miręs po sunkios ligos.