Kas toliau? Tai klausimas, nuo kurio prasideda visi tyrinėjimai, įžiebiama vaizduotė. Tokiomis frazėmis prasidėjo „Galaxy S6“ pristatymas.

„Samsung“ generalinis direktorius J. K. Shinas prisipažino, kad nėra labai geras pristatymų vedėjas, nes jo pirma ir pagrindinė kalba – inžinerija.

Jis pripažino, kad išmaniųjų telefonų rinkoje dabar ankšta: vienos bendrovės klientus vilioja dizainu, kiti – praktiškumu. Anot J. K. Shino, „gražiausi telefonai pasaulyje yra mūsų istorija. Pažangiausi telefonai pasaulyje yra mūsų ateitis“. Skamba... viliojančiai.

„Geriausias ekranas, sparčiausias procesorius, geriausia kamera bet kokiomis fotografavimo sąlygomis“, – tvirtina J. K. Shinas.

Dizaino požiūriu „Galaxy S6 Edge“ be jokios abejonės taps lengvai atpažįstamu įrenginiu, kad ir kada ištrauktumėte jį iš kišenės - „Samsung“ yra pirmieji gamintojai, nusprendę žengti toliau, nei projektuojant pernykštį „Galaxy Note Edge“ ir užlenkti abi telefono briaunas.

Telefonų ekranus nuo sudaužymo saugo „Gorilla Glass 4“ stiklas - „Samsung“ atstovė tikina, kad jis tvirtesnis net už metalą, todėl žadama, kad šių telefonų savininkai nepatirs širdies skausmo žiūrėdami į sudužusį telefono ekraną, nes ekranas tiesiog neduš.

Kita bendrovės atstovė papasakojo, kaip atnaujinta „Galaxy S6“ vartotojo sąsaja: pašalintos visos nereikalingos detalės, o mažos piktogramos, kurių reikšmę kartais reikėdavo atspėti, dabar pakeistos aiškiu tekstu. Be to, žadama, kad vartotojo nebevargins beverčiai pranešimai (angl. notifications), kurie nepaliaujamai atitraukia dėmesį nuo svarbesnių darbų.

Savaime suprantama, „Galaxy S6 Edge“ ekrano briaunos turi būti išnaudotos, o tam „Samsung“ turėjo patys sugalvoti kaip tai padaryti - „Android“ autoriai nieko panašaus niekada nekūrė. Taigi, atsirado spalvinis kontaktų kodavimas (iki 5 svarbiausių kontaktų), o kai telefonas užverstas, briauna švyti tam kontaktui priskirta spalva, todėl žinoma kas skambina net tada, kai telefonas guli šalia, bet jo atversti nėra galimybės (pavyzdžiui, esant susirinkime). Skambutį atmesti ir informuoti skambinantįjį žinute galima vienu jutiklio, esančio greta blykstės, prilietimu.

Beje, panašu, kad užlenktosios briaunos funkcionalumas, lyginant su „Galaxy Note Edge“, sumažintas – bent jau „Samsung“ garsiai nekalba apie buvusių briaunos funkcijų patobulinimą.

Telefonų ekranai - stulbinantys. „Super AMOLED“ technologija, „Quad HD“ raiška 5,1 colio įstrižainės ekranuose, kas reiškia, kad taškų tankis ekrane yra net 577 dpi. Užlenktosiose briaunose taškų tankis - toks pats.

Teigiama, kad telefone yra sparčiau veikiantis procesorius, naudojantis mažiau energijos ir itin ryškus ekranas, kuris taip pat nežudo akumuliatoriaus. Anot „Samsung“ atstovo, per 10 minučių telefono akumuliatorių galima įkrauti tiek, kad jo pakaktų 4 valandoms veikimo. Pilnai akumuliatorius pasikrauna perpus greičiau nei „Apple iPhone 6“.

Gana svarbus abiejų „Galaxy S6“ bruožas - akumuliatorius, kurio išimti nebegalima. Tai - labai svarbus „Samsung“ požiūrio į telefonų dizainą pasikeitimas. Bet kartu korpuse yra ir technologijos, suteikiančios belaidžio akumuliatoriaus įkrovimo galimybę.

Rimto atnaujinimo susilaukė naujųjų telefonų kamera: f/1.5 diafragma, realaus laiko HDR funkcija. Ir tai – priekinės 5 MP raiškos charakteristikos, leidžiančios fiksuoti puikios kokybės vaizdus menko apšvietimo sąlygomis. Galinėje sienelėje – 15 MP kamera su ta pačia f/1,5 diafragma, optinio vaizdo stabilizavimo ir HDR technologija. O kuo didesnė diafragma (kuo mažesnis skaičius po f/), tuo daugiau šviesos patenka ant kameros jutiklio ir gaunamas gerokai šviesesnis vaizdas.

„Galaxy S6“ šeimos telefonuose atsirado ir nauja technologija – „Object Tracking Autofocus“. Ši technologija leidžia fotografuoti judančius objektus nepametant fokusavimo į pagrindinį fotografuojamą objektą.

Rimtas pavojų „Apple“ reiškiantis signalas – „Samsung Pay“ paslauga, kuria galima naudotis tada, kai pirkėjas turi „Galaxy S6“ telefoną, o pardavėjas neketina investuoti į naujas atsiskaitymo technologijas. Pardavėjas netgi neprivalo turėti NFC duomenų skaitytuvo - pademonstruota, kad į mobilųjį telefoną perkeltą mokėjimo kortelę galima virtualiai perbraukti per paprastą plastikinės mokėjimo kortelės terminalą (telefone yra MST technologija - Magnetic Stripe Technology). Šią paslaugą ketinama jau vasarą pasiūlyti Pietų Korėjoje, vyksta derybos su pagrindiniais bankais ir mokėjimo kortelių sistemomis siekiant užtikrinti, kad prekybos taškų, suderinamų su „Samsung Pay“, tankis būtų gerokai didesnis, nei „Apple Pay“.

Telefoną nuo šių metų balandžio 10 d. telefonus bus galima įsigyti dvidešimtyje valstybių, po šios dienos prekyba palaipsniui bus plečiama į kitas valstybes.

Žemiau - anonsas, kuriuo prieš renginį „Samsung“ ragino domėtis naujųjų telefonų pristatymų, žadėdami, kad metalai pradės tekėti, ribos išnyks, spalvos atgys, o ateitis taps šiandiena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)