HTC prezidentas Peteris Chou prieš parodydamas telefoną tvirtino, kad jo vadovaujama bendrovė visuomet stengiasi pateikti pačias pažangiausias technologijas, bet tuo pačiu pasiūlyti tokį įrenginių dizainą, kad juo džiaugtųsi širdis. „Gaminame tokius produktus, kurie būtų mylimi“, - sakė P. Chou.

Ne paslaptis, kad HTC yra išvystę vieną pažangiausių metalo apdirbimo technologijų korpusams. Šiuo savo privalumu taivaniečiai naudojasi kiekvieno „HTC One“ serijos telefono korpuso gamyboje. Trečios kartos „HTC One (M9)“ korpusas bus keturių spalvų - juodas, rožinis, auksinis arba sidabrinis su aukso spalvos briaunomis. Anot P. Chou, kol kas joks kitas išmaniųjų įrenginių gamintojas dar nėra sugebėjęs pasiūlyti vientiso metalinio korpuso iš dviejų spalvų metalo.

Telefone, kaip ir tikėtasi, bus „Qualcomm Snapdragon 810“ procesorius ir „Sense Seven“ vartotojo sąsaja. Viena įdomesnių šios sąsajos savybė - gebėjimas automatiškai pritaikyti visą telefono aplinką prie pagrindinės vartotojo pasirinktos darbastalio nuotraukos.

Telefono nugarėlę puošia 20 MP raiškos kamera su safyro lęšiais. Priekinėje sienelėje - „Ultrapixel“ technologijos kamera, anksčiau buvusi „HTC One“ telefonų nugarėlėse. Veikiausiai tai reiškia, kad HTC pripažino, jog tai nebuvo pagrindiniam fotoaparatui tinkama technologija.

Kaip visuomet, taivaniečiai daug dėmesio skyrė ir garsui - telefone, kaip jau įprasta, yra „Boom Sound“ stereo garsiakalbiai. Be to, telefone yra ir „Dolby Audio Surround 5.1“ technologijos palaikymas.

Išplėstas telefono dėklo „Dot View“ funkcionalumas. Telefonus įsigyti bus galima nuo kovo vidurio.

Telefonus bus galima įsigyti jau nuo kovo vidurio. Apie kainą P. Chou nepranešė.

Svetainės „Android Authority“ žurnalistai turėjo galimybę iš anksto palyginti naująjį „HTC One (M9)“ su pernykščiu flagmanu – „HTC One (M8)“.

Telefono techninės charakteristikos:

Matmenys: 144.6 x 69.7 x 9.61 mm

Procesorius: Aštuonių branduolių „Qualcomm Snapdragon 810“ 64 bitų procesorius: 4 x 2.0GHz + 4 x 1.5GHz

Atmintis: 32 GB nuolatinės (vartotojui prieinami apie 21 GB), 3 GB darbinės, lizdas „microSD“ kortelei (iki 128 GB)

Pagrindinė kamera: 20 MP su safyro lęšiais, f/2.2 diafragma, objektyvo židinio nuotolis 27,8 mm, galimybė įrašinėti 4K raiškos vaizdą

Priekinė kamera: „HTC UltraPixel“ technologija, f/2.0, 26.8mm objektyvas, 1080p šaiškos vaizdo įrašymo galimybė

Ekranas: 5 colių įstrižainė, „Full HD“ (1080 x 1980 taškų) raiška

Akumuliatoriaus talpa: 2840 mAh (iki 25,4 h pokalbio 2G tinkle/21,7 h pokalbio 3G tinkle; iki maždaug 400 val. budėjimo 2G ir 3G tinkle).

Kitos naujovės

Po tokio gana trumpo (ir, tenka pripažinti, technologiniu požiūriu nieko išskirtinio neparodžiusio) pristatymo, HTC paskelbė, kad taip pat šoka ir į išmaniųjų apyrankių gamintojų traukinį (kuriame jau iki šiol buvo gana ankšta - vienokių ar kitokių sportiškumą skatinančių dėvimų išmaniųjų įrenginių jau prieš metus ar dvejus buvo pasiūlė beveik visi rimtesni konkurentai, su kuriais HTC grumiasi telefonų rinkoje, jau nekalbant apie specializuotus vien išmaniųjų apyrankių gamintojus) ir pristatė „HTC Grip“ su savu išlenktu ekranėliu.

Turbūt įdomiausia taivaniečių paskelbta vakaro naujiena iš Barselonos - HTC taip pat žengia ir į virtualios realybės pasaulį bei, bendradarbiaujant su žaidimų variklius ir žaidimus kuriančia įmone „Valve“ buvo sukurtas virtualios realybės šalmas „HTC Vive“, iš išvaizdos labai panašus į „Oculus Rift“. Tiesa, šiai dienai tai - tik technologijos demonstracija, nors galutinį produktą prekybai HTC pažadėjo pateikti dar iki šių metų pabaigos.

Virtualios realybės šalmas vaizdą turėtų atnaujinti 90 Hz dažniu, leis išnaudoti aplinką 360 laipsnių kampu. Šalme įmontuota 70 jutiklių, stebinčių naudotojo poziciją, o aplinkos valdymui bus skirti du su šalmu sujungti valdikliai.

Technologijų kompanijoms jau įprasta tokių renginių, kaip „Consumer Electronics Show“ (ji pačioje metų pradžioje vyksta JAV, Las Vegase), parodose IFA (vyksta Berlyne, Vokietijoje, vasaros ir rudens sandūroje) ar MWC kongresuose jau įprasta pristatyti pačias vertingiausias savo naujoves – į tokias konferencijas suvažiuoja daugybė technologijų gerbėjų, IT žurnalistų ir verslininkų.

Šiemetinis renginys Barselonoje – ne išimtis: jo išvakarėse „Huawei“ jau pristatė savo naują išmanųjį laikrodį apvaliu ciferblatu, o vėliau šį vakarą tikimasi pamatyti ir du aukščiausios klasės „Samsung“ įrenginius - „Galaxy S6“ ir dar vieną modelį su abipus briaunų užlenktu lietimui jautriu ekranu. Iš „Microsoft“ tikimasi naujų „Lumia“ telefonų pristatymo (tikėtina, kad tai bus „Lumia 640“ ir „Lumia 640 XL“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)