Gamintojas tikėjosi, kad išmanusis telefonas bus populiarus dėl savo mažos kainos, be to, Indijoje išmaniųjų telefonų era dar tik prasideda – du trečdaliai iš 950 mln. abonentų vis dar naudojasi paprastais mobiliaisiais telefonais.

Tačiau reikalai klostosi ne taip palankiai, kaip to tikėjosi „Samsung“ vadovybė, rašo naujienų agentūra „Reuters“. Pirmųjų „Samsung Z1“ pirkėjų ir jį testavusių ekspertų reakcija buvo toli gražu nuo teigiamos: išmanusis telefonas smarkiai iškritikuotas.

Kai kurių specialistų ir vartotojų nuomone, „Samsung“ nevertėjo taip ilgai atidėti mobilaus įrenginio anonso, kad galų gale pasirodytų tokio žemo lygio produktas. Nepasitenkinimo daug sulaukė ypač menkos raiškos kamera, kuri atitinka maždaug 2010 m. modelių lygį.

Vartotojai pažymėjo, jog tarp „Android One“ programoje dalyvaujančių išmaniųjų telefonų yra daug įdomesnių produktų, o jų kainos taip pat labai žemos. Tokiu būdu, „Samsung Z1“ rinkos pozicijos yra labai silpnos, o viltys atsikovoti praėjusiais metais prarastą rinkos dalį – labai menkos.

„Samsung Z1“ yra su 4 colių įstrižainės, 800 x 480 taškų raiškos ekranu, 2 branduolių 1,2 GHz procesoriumi, 768 MB RAM, 4 GB kaupikliu, „microSD“ kortelių lizdu (iki 32 GB), 3 MP pagrindine kamera, „Wi-Fi“, „Bluetooth 4.0“ ir 3G moduliais, „Dual SIM“ palaikymu, 1500 mAh baterija ir operacine sistema „Tizen 2.3“.