Didėjant kinų kompanijos išmaniųjų telefonų pardavimams, auga ir ambicijos. Šiemet „Xiaomi“ pranešė debiutuojanti keliose naujose pasaulio rinkose, tuo tarpu III ketvirtyje pakilo į trečią vietą didžiausių pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojų reitinge.

Tačiau tai yra tik pradžia, kadangi „Xiaomi“ vadovybė pagarsino ketinimus tapti pasauliniu išmaniųjų telefonų rinkos lyderiu, rašo puslapis „Fudzilla“.

„Xiaomi“ generalinis direktorius Lei Junas Kinijoje vykusiame renginyje „World Internet Conference“ pranešė, kad šiuo metu kompanijos produktais naudojasi vartotojų 70 mln. žmonių. 2015 m. šis skaičius turėtų padidėti iki 200 mln. Kitaip tariant, per metus klientų kiekį ketinama užauginti net 3 kartus.

Toliau – dar ambicingesni planai. Per artimiausius 5 metus „Xiaomi“ ketina tapti didžiausiu pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintoju ir aplenkti dabartinius lyderius „Samsung“ bei „Apple“.

Be to, kad „Xiaomi“ išmanieji telefonai pasižymi labai patraukliu kainos ir techninių charakteristikų santykiu, jie turi dar vieną išskirtinį bruožą. Pardavimų modelis numato mobilių įrenginių platinimą tik Internetu.

Ekspertai jau dabar užduoda logišką klausimą, ar vien tik internetinė prekyba leis išsiveržti į lyderius JAV ir Europoje, tačiau reikia manyti, kad „Xiaomi“ vadovybė jau svarsto atitinkamus plėtros variantus.