Iki šiol nemokama pilnaverte mobiliąja „Office“ versija galėjo naudotis tik „iPad“ planšetinių kompiuterių turėtojai. Taigi, dabar „Microsoft“ pasiūlymą išplėtė ir likusiems „iOS“ sistemos naudotojams. Norint pasinaudoti „Office“ programėlėmis kuriant ar redaguojant dokumentus nebereikės ir „Office 365“ prenumeratos. Tiesa, jeigu norėsite papildomų funkcijų – bendros autorystės, neribotos „OneDrive“ saugyklos ar „Dropbox“ integracijos, prenumerata bus reikalinga.

Taip pat paskelbta ir apie naują bandomąją „Office“ versiją „Android“ įrenginiams. Šiuo metu norint tą versiją išbandyti reikia pateikti savo paraišką. Be to, „Microsoft“ dėl nežinomų priežasčių nenori leisti bandyti „Office“ įrenginiuose, kuriuose įdiegta „Android Lollipop“ - pati naujausia operacinės sistemos versija.

Panašu, kad „Microsoft“ tikslas yra užkirsti kelią konkurentams mobiliojoje erdvėje: pernelyg lengva prikurti „Office“ paketo klonų ir paleisti juos nemokamai programėlių pavidalu, už kokias nors papildomas paslaugėles paprašant pinigų. „Microsoft Office“ vis dar yra dominuojantis biuro programų rinkinys, todėl jis turėtų nesunkiai įveikti ir nemokamus konkurentus mobiliojoje erdvėje: jeigu koks planšetinio kompiuterio naudotojas matys du skirtingus nemokamus programų paketus ir vienas iš jų bus sukurtas „Microsoft“, o kitas – nežinomos, veikiausiai kiniškos įmonės, tikriausiai bus pasirinktas patikrintas ir pažįstamas pasiūlymas. Kur kas blogiau už nemokamą produkcijos dalinimą būtų jeigu vartotojai staiga suprastų, kad jiems visai nereikia „Microsoft Office“ kasdieniam darbui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)