Renginio pradžioje įmonės vadovas Timas Cookas pasidžiaugė gražiais „Apple“ pasiekimais – per „iPhone 5S“ ir „iPhone 5C“ prekybos pradžios savaitgalį parduoti rekordiniai 9 mln. telefonų, „App Store“ parduotuvėje yra milijonas programėlių, kurias, kartu sudėjus, vartotojai atsisiuntė net 60 mlrd. kartų, o programėlių kūrėjai iš jų jau uždirbo 13 mlrd. dolerių.

T. Cookas per dantį patraukė ir konkurentus – esą, „Apple“ turi aiškų tikslą, kol konkurentai, kurį laiką nesėkmingai vaikęsi „NetBook“ idėją, dabar nežino ką iš ko jie daro – ar kompiuterius iš planšečių, ar atvirkščiai.

Pirma svarbi vakaro naujiena, kurią pristatė „Apple“ programinės įrangos viceprezidentas Craigas Federighi yra tokia: „Mac OS X Maverics“ operacinės sistemos atnaujinimą jau dabar pat esamiems „Mac OS X“ senesnių versijų naudotojams galima atsisiųsti nemokamai. Na ir tuo pačiu jis paminėjo tam tikras naujosios sistemos savybes, kurios turėtų neabejotinai sudominti vartotojus: efektyvesnis darbinės atminties naudojimas, efektyvesnis akumuliatoriaus naudojimas, patogesnis susirašinėjimas su draugais, sustiprintas saugumas. Nors, žinoma, žodis „nemokamai“ yra daug galingesnis magnetas už bet kuriuos kitus epitetus.

„MacBook Pro“ kompiuterių linija taip pat sulaukė rimtų atnaujinimų. Pirmas dalykas, į kurį dėmesį atkreipė „Apple“ rinkodaros viceprezidentas Philas Schilleris – tai „sulieknėjęs“ kompiuteris su 13 colių „Retina“ ekranu: jis sveria 1,56 kg ir yra 1,8 cm storio. Bet kur kas svarbiau yra tai, kad kompiuteriuose naudojami naujos kartos „Intel Haswell“ procesoriai, žadantys net iki 90 proc. didesnį našumą lyginant su dabartiniais procesoriais. Ir svarbu tai, kad nuolat žiūrint filmus per „iTunes“ šių kompiuterių prie elektros tinklo nereikės prijunginėti iki 9 valandų. Priklausomai nuo pasirinktos komplektacijos ir ekrano įstrižainės, kompiuteriai kainuos nuo 1300 JAV dolerių už 13 colių modelį ir nuo 1999 dolerių už 15 colių įstrižainės kompiuterį.

P. Schilleris entuziastingai pasakojo ir apie naujoviškos cilindro formos „Mac Pro“ kompiuterių konstrukciją: į šiuos „darbinius arklius“ bus montuojami 4, 6, 8 arba 12 branduolių „Intel Xeon E5“ procesoriai, iki 64 GB darbinės atminties, „AMD Fire Pro“ vaizdo plokštės, iki 12 GB grafinės GDDR5 tipo atminties, milžiniški duomenų įrašymo ir nuskaitymo greičiai ir galimybė vienu metu dirbti su iki 3 4K raiškos ekranų. Šiuos kompiuterius, kainuosiančius ne pigiau nei 3000 doleriu, bus galima įsigyti nuo šių metų gruodžio.

Kiek vėliau P. Schilleris, pradėjęs „iPad“ pristatymą, pareiškė, jog plonesnis (7,5 mm), lengvesnis (apie 450 g) ir, jo teigimu, pats galingiausias iki šiol „iPad“ planšetinis kompiuteris jau nėra inkrementinis patobulinimas, kurį būtų galima vadinti „iPad 5“, todėl jam suteiktas gražiai skambantis „iPad Air“ pavadinimas. Ir nors tradiciškai neatskleidžiamos vidinės techninės charakteristikos, P. Schilleris tikina, kad „iPad Air“ su A7 procesoriumi yra net 72 galingesnis už pirmąjį šios bendrovės planšetinį kompiuterį ir beveik 2 kartus našesnis už 4 kartos „iPad“. Kompiuterio korpusą galima rinktis baltos, sidabrinės, grafito pilkumo arba juodos spalvos. Jis kainuos 500 dolerių.

Pristatytas ir naujas „iPad Mini“ 7,9 colių įstrižainės ekrano planšetinis kompiuteris, kurio pagrindinis patobulinimas - tai „Retina“ ekranas, kurio raiška yra tokia pati, kaip ir „iPad Air“. Kompiuteris su „Retina“ ekranu kainuos 400 dolerių, jį bus galima įsigyti jau šį lapkritį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (386)