Projekto dalyviai brėžia ambicingą tikslą – pritraukti 11 milijonų eurų užsienio investicijų ir pristatyti Europai Lietuvos startuolių ekosistemą.

Pritraukti užsienio milijonus startuoliai bandys pristatydami savo kuriamus ir jau vartotojų turinčius ar pajamas generuojančius inovatyvius 3D technologijų, reabilitacijos, mokymosi, finansų ir kitų sričių produktus.

Atkreipti visos Europos dėmesį į startuolių ekosistemą padės startuolių į 11 tūkst. kilometrų kelionę kartu imamas talismanas – Frisbis (skraidanti lėkštė), kuris atitinka pradedančiųjų verslininkų įvaizdį – yra paprastas, linksmas, greitai judantis ir užmezgantis ryšius tarp žmonių.

Į projektą perspektyviausi Lietuvos startuoliai pateko po visą vasarą trukusių mokymų ir atrankos. Iš pusšimčio projekte panorusių dalyvauti komandų įvadiniams mokymams buvo atrinkta maždaug pusė. Padedami Lietuvos ir užsienio lektorių startuoliai mokėsi kaip pristatyti ir parduoti savo idėjas, tobulino verslo planus, rašoma pranešime spaudai.

Tarptautinė komisija, sudaryta iš rizikos kapitalo fondų, akseleratorių atstovų ir verslo angelų įvertinusi startuolių pažangą projektui „Startup Lithuania Roadshow“ atrinko 15 komandų. Dar dviejų komandų keliones pas užsienio investuotojus finansuoti sutiko verslo akseleratorius „Startup Highway“.

„Pastaruoju metu pradedantieji Lietuvos verslininkai persiorientuoja iš kiekybės į kokybę. Šalyje kuriamos ne tik pramoginės mobiliosios aplikacijos, bet ir verslui, kokybiškesniam gyvenimui pritaikyti inovatyvūs sprendimai. Lietuvoje veikiantys rizikos kapitalo fondai, verslo akseleratoriai, nuolat organizuojami edukaciniai renginiai, sukuria palankią terpę kurtis ir naujiems startuoliams iš užsienio. Netgi „Startup Lithuania Roadshow“ projekte turime italų ir afrikietį, kurie savo verslus yra įregistravę Lietuvoje“, - sako VšĮ „Versli Lietuva“ verslumo departamento direktorius Dovydas Varkulevičius.

Pasak D.Varkulevičiaus, šalyje formuojama palanki startuolių ekosistema ne tik pritraukia į Lietuvą gabiausius specialistus iš užsienio, bet ir gali užkirsti kelią galimam lietuviškų protų nutekėjimui į užsienį – net pritraukus milijonines užsienio investicijas, startuolių įmonės lieka įregistruotos Lietuvoje, tad naujos darbo vietos kuriamos ir mokesčiai mokami mūsų šalyje.

Pristatyti Lietuvos startuolius šiuose miestuose pasirinkta neatsitiktinai. Organizacijos „Startup Genome“, kuri renka ir analizuoja duomenis apie pasaulio startuolių ekosistemas, 2012 metų reitinge Tel Avivas užima antrąją vietą po Silicio slėnio. Londonas šiame sąraše užima 7-ąją vietą, Berlynas – 15-ąją. Be šių miestų, kurių startuolių ekosistemos vertinamos itin aukštais balais, susidomėjimo Lietuvos startuoliais laukiama ir Stokholme, Skandinavijos finansų centre.

Stokholme Lietuvos startuolių delegacija lankysis spalio 3-5 d., Tel Avive – spalio 14-17 d., Berlyne – spalio 27-30 d., Londone – gruodžio 3-6 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)