Renginio įžanginėse kalbose „Microsoft“ vadovai pažymėjo, kad sistemos atnaujinimai padės programuotojams lengviau ir paprasčiau sukurti naujas, lietimu valdomas programėles, atnaujinimas suteiks jiems daugiau įrankių ir pagalbos.

Korporacijos vadovai taip pat atkreipė dėmesį į naujas „Windows“ programėles – „Facebook“, „Flipboard“, NFL – ir pažymėjo, jog „Windows“ programėlių platforma šiuo metu yra sparčiausiai auganti lyginant su kitomis platformomis.

„Microsoft“ vadovas Steve'as Ballmeris kartu su viceprezidente Julie Larson-Green, renginio metu demonstruodami naujuosius „Windows 8.1 Preview”, labiausiai akcentavo dar didesnes sistemos personalizavimo galimybes, Bing paieškos įterpimą, didesnį funkcionalumą verslui bei atkreipė dėmesį į jau įdiegtas programėles.

„Su „Windows 8“ mes sukūrėme naujus „Windows“, suteikdami vartotojams daugiau patirties. Tai buvo ambicingas tikslas – dabar su „Windows 8.1“ mes šį tikslą atnaujinome, – „Build“ konferencijoje sakė Julie Larson-Green. – „Windows 8.1“ puikiai tinka ir planšetėms, ir asmeniniams kompiuteriams, o šiandien išleidžiami atnaujinimai padės mūsų partneriams visame pasaulyje kurti naujos kartos „Windows“ įrenginius ir programėles“.

Antoine Leblond, „Microsoft“ viceprezidentas „Windows“ programų valdymui teigė, kad su „Windows 8.1“ programėlių autoriai galės aktyviau veikti ir “Windows Store” erdvėje. Viceprezidentas pažymėjo, kad programuotojams lieka 80 proc. visų programėlės pajamų, kuomet pajamos peržengia 25000 JAV dol.

A. Leblond renginyje paskelbė ir kitus atnaujinimus:

Pasikeitusi „Windows Store“ išvaizda: „Windows Store“ parduotuvė buvo pakeista taip, kad vartotojai galėtų kuo greičiau pasiekti, lengviau įsigyti, efektyviau pasinaudoti ir valdyti pageidaujamas programėles.

Daugiau komercinių galimybių programėlėms: Su „Windows 8.1” programėles bus lengviau ne tik kurti, bet ir parduoti. „Windows Store“ įdiegti dovanų kuponai leis patogiau įsigyti programėles, knygas, žaidimus ir kita turinį.

Naujos patirtys: „Windows 8.1“ programuotojams suteikia naujus įrankius programėlių dizaino kūrimui. Programėlės galės dalintis duomenimis, ekranais, o vartotojai jas galės pasiekti iš įvairaus dydžio įrenginių.

Be „Windows 8.1” atnaujinimų, „Build“ konferencijoje „Microsoft“ pristatė ir daugiau naujienų programuotojams bei dizaineriams.

„Bing“ kaip platforma: „Microsoft“ ilgai ir nuosekliai dirbo, kad Bing.com paverstų pagrindiniu paieškos varikliu, įdiegtu „Microsoft“ įrenginiuose, paslaugose ir kasdieninėse programėlėse. „Bing“ yra įterptas į „Windows 8.1”, “Windows Phone”, “Xbox 360”, “Microsoft Office”, “Bing Developer Services”, tad suteiks programuotojams naujų galimybių kuriant ir plėtojant savo programėles. Daugiau informacijos čia.

„Visual Studio 2013 Preview“ ir „.NET 4.5.1 Preview“: „Visual Studio 2013“ ir „.NET 4.5.1“ suteikia programuotojams tinkamus įrankius naujoms patrauklioms programėlėms kurti.

„Windows 8.1 Preview” jau galima parsisiųsti iš čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)