Raktinis tokių garsių ambicijų žodis yra „verslo“: nors HP turės ką pasiūlyti ir namų vartotojams, bet pasiūlymai verslui, pademonstruoti žurnalistams, iš tiesų atrodo gana patraukliai. O tokio lygio bendrovė tuščiais pažadais nesišvaisto ir jau dabar džiaugiasi, kad pagrindiniai klientai, kuriems buvo suteikta pirmenybė išbandyti naujuosius produktus, atsiliepia tik teigiamai.

Pagrindinis įrankis siekiant šio tikslo yra naujieji „HP Elitepad 900“ planšetiniai kompiuteriai su „Windows 8“ sistema ir būtent šiam planšetiniam kompiuteriui sukurti priedai tam tikroms darbo aplinkoms.

Šie priedai – tai specialios kišenės, vokeliai arba švarkeliai (angl. jacket) kompiuteriams, kurie, skirtingai nuo pasirinkimo, pakeičia planšetinio kompiuterio funkcionalumą: vienas akumuliatoriaus aktyvaus darbo laiką pailgina iki 16 valandų, kitas paverčia jį praktiškai neužmušamu monstru, skirtu darbui laukuose ar statybose, trečias smarkiai padidina įrenginio saugumą, ketvirtas skirtas darbui sterilioje medicininėje aplinkoje, penktame integruota klaviatūra, SD kortelių skaitytuvas. Ir tai nėra pilnas priedų sąrašas, be to HP ketina jį ateityje plėsti.

Pasak HP Produktų grupės vadovo Baltijos šalyse Manto Gabrijolavičiaus, verslą, kuris iki šiol baiminasi mobilesnių įrenginių, jų gaminami planšetiniai kompiuteriai turėtų sudominti ne tik dizainu bei pažangiomis saugus bei valdymo funkcijomis, bet ir minimaliomis papildomomis infrastruktūros išlaidomis bei suderinamumu su jau esamomis verslo programomis.

Išvaizda techniniais parametrais „ElitePad 900“ kompiuteriai niekuo nenusileidžia rinkos lyderių pasiūlymams – 10,1 colio įstrižainės ekranas, padengtas „Gorilla Glass 2“ stiklu, 680 g svorio (be priedų), 9,2 mm storis. Be to, galinėje kompiuterio sienelėje yra net 8 MP raiškos kamera su blykste – tai yra gana retas paukštis planšetinių kompiuterių pasaulyje. Pokalbiams per „Skype“ yra ir 1080 kamera priekinėje kompiuterio sienelėje.

Garantiniu aptarnavimu besigirianti bendrovė pademonstravo ir kaip planšetiniai kompiuteriai bus taisomi gedimo atveju – į kliento biurą atvykęs meistras sugedusį kompiuterį įstatys į specialų rėmą, kompiuterį įtvirtins ir tam specialiai pritaikytu įrankiu ištrauks ekraną. O po juo sutalpinti nesudėtingai komponentai, kuriuos gedimo atveju labai nesudėtinga pakeisti.

Įrenginio kaina be priedų – nuo 2400 litų.

Kartu buvo pristatytas ir kol kas prekybos fazės nepasiekęs „EliteBook Revolve“ hibridinis kompiuteris, atitinkantis „Ultrabook“ reikalavimus, o taip pat pasižymintis visomis verslo klasės įrenginių savybėmis, kurias HP diegia į tokius kompiuterius. Šiuo įrenginiu su „Windows 8 Pro“ (arba „Windows 7 Pro“) operacine sistema galima dirbti ir kaip su gana mobiliu nešiojamuoju kompiuteriu, ir, apsukus ekraną aplink savo ašį, kaip su planšete.

Tiesa, šie kompiuteriai bus gana brangūs – nuo 5000 litų.

Įdomu tai, kad HP nusprendė žaisti ne tik „Windows 8“, bet ir „Android“ planšetinių kompiuterių rinkoje. Ir pirmasis žingsnis yra labai agresyvus – bendrovė namų vartotojams pasiūlys kompiuterį „Slate 7“ su 7 colių įstrižainės ekranu vos už 520 litų. Nors techninėmis charakteristikomis jis neblizga – 2 branduolių 1,6 GHz dažnio procesorius, 8 GB nuolatinės atminties, vos 1024 x 600 ekrano raiška ir 3MP galinės sienelės kamera. Padėtį kiek pagerina lizdas „microSD“ kortelei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)