Iš pradžių K. Dotcomas planavo naudoti Me.ga domeną, tačiau tam pasipriešino Gabono vyriausybė, kuri nenorėjo turėti nieko bendro su panašiu projektu. Visgi Naujosios Zelandijos vyriausybė neturėjo priekaištų mega.co.nz portalo vardui, kuriuo ir bus pasiekiamas projektas.

Teigiama, jog „Mega“ bandys iškarto nukonkuruoti „Dropbox“ savo pigumu. „Mega“ visiems prisiregistravusiems siūlys net 50GB duomenų. Už 13 dolerių per mėnesį galėsite turėti 500GB duomenų „debesyje“, už 27 JAV dolerius net 2TB, o vos už 40 JAV dolerių – 4TB duomenų.

Konkurentų, žinoma, yra daugiau, nei vien „Dropbox“, tačiau pastarieji paprastiems vartotojams siūlo tik 2GB duomenų, kai 100GB, 200GB ir 500GB atitinkamai kainuoja net 10, 20 ir 50 JAV dolerių per mėnesį. Būtent mažomis kainomis „Mega“ mėgins įsitvirtinti rinkoje.

Nors „Mega“ oficialus atidarymas jau įvyko praėjusį savaitgalį, jai trūks dar daugybės dalykų. Visgi vėliau žadamas suderinamumas su bemaž visomis platformomis, galimybė „Mega“ duomenis sinchronizuoti su „Microsoft Windows“ failų sistema, kai panaši funkcija bus pristatyti ir „Mac OS X“ bei „Linux“ operacinėms sistemoms, bus pasiūlytas programų rinkinys suderintas su kalendoriumi.

K. Dotcomas sakė, jog „Mega“ turės ir daugiau savybių, bet šią talpyklą išbandyti bus verta, nes 50GB duomenų nemokamai yra išties daug tokio tipo tarnybai. Žinoma, visiems patariama likti gana atsargiems su savo duomenimis, nes nežinia, kas gali atsitiktu su „Mega“. Galbūt dėdėms iš JAV ši talpykla irgi nepatiks, kaip kad pasirodė netinkama Gabono telekomunikacijų ministrui.

Paslaugos pristatymą K. Dotcomas surengė savo rūmuose Naujojoje Zelandijoje. Teatralizuoto pristatymo metu K. Dotcomą kėsinosi suimti JAV policininkais persirengę asmenys, jį, tarsi Afrikos šalies diktatorių, saugojo moterys asmens sargybinės.


O jeigu turite kantrybės ir laiko, galite peržiūrėti visą daugiau nei valandos trukmės „Mega“ paslaugos pristatymą.