Naujasis „Office“, savaime suprantama, taikosi į „Windows 8“ vartotojus ir nemažai dėmesio skiria mobiliesiems įrenginiams. Kiek „Naujajai komunikacijai“ pavyko išbandyti naująjį biuro programų paketą planšetiniame kompiuteryje su „Windows 8“ - su vartotoja sąsaja čia tikrai padirbėta. Ir nors rašyti virtualia klaviatūra reikia įprasti, radialinis teksto formatavimo meniu išties pritaikytas darbui pirštais.

Kiekviena iš biuro paketų programų susilaukė atnaujinimų. Štai pavyzdžiui „Word“ atsimena vietą, kurią skaitėte prieš uždarydami, ir vėl atvėrus tą patį dokumentą, mandagiai pasiūlys persikelti ten, kur paskutinį kartą buvote. Taip pat patogiau įterpti iliustracijas: anksčiau, norint įdėti iliustraciją, rastą internete, tekdavo ją parsisiųsti į savo kompiuterį, tada atverti „Word“ redaktoriumi ir t.t. Dabar visa tai pasiekiama vienu žingsniu - „įkelti iliustraciją iš „Bing“ arba iš „Microsoft“ siūlomos nemokamų iliustracijų galerijos). Iliustracijos naujajame „Word“ taip pat didinasi.

Dar vienas didelis privalumas - „Word“ lengvai atidarinės PDF failus ir leis juos redaguoti kaip įprastus dokumentus.

Naujasis „Excell“ leidžia žymiai patogiau vizualizuoti duomenis. Norint sugeneruoti vieną ar kitą grafiką, nebereikia klaidžioti po meniu džiungles – vietoj to galima rinktis greitai pasiekiamus šablonus ir iškart matyti realius grafikus peržiūros režime (angl. preview). Be to, visa tai konfigūruojama – galima paprastai ir patogiai pažymėti, kuriuos duomenis įtraukti į grafiką, o kuriuos – ne.

Naujasis „Powerpoint“ dabar žymiai patogesnis rodantiems prezentaciją. Programa skaidres vienu metu gali rodyti dviem režimais – su visa kontrolės panele pranešėjo kompiuteryje ar mobiliajame įrenginyje ir galutinį vaizdą, skirtą žiūrovui, matomą ekrane ar per projektorių.

Sukūrus dokumentą su naujuoju „Office“ asmeniniame kompiuteryje jį galima redaguoti interneto naršyklėje, telefone ar planšetėje. Jei šiuose įrenginiuose veikia „Windows 8“ operacinė sistema, dokumentų formatavo ir stiliaus nustatymai lieka nepakitę. Naujasis „Office“ („Office Home“ ir „Student 2013“ versijos) bus diegiamas visuose „Windows 8“ įrenginiuose su ARM technologija.

Naujausios „Office“ programas „Word 2013“, „Excel 2013“, „PowerPoint 2013“, „OneNote 2013“, „Outlook 2013“, „Publisher 2013“ ir „Access 2013“ bus galima naudoti ir prenumeratos principu. Namų vartotojams siūloma „Office 365 Home Premium“, kuri suteiks 20 GB papildomos vietos „SkyDrive“ talpykloje ir 60 nemokamų „Skype“ pokalbių minučių per mėnesį. Vidutinio dydžio bendrovėms bus siūloma „Office 365 Small Business Premium“ su verslo klasės el. pašto tarnyba, bendrais kalendoriais, svetainių kūrimo įrankiais ir aukštos kokybės vaizdo konferencijų funkcija. Didžiosioms verslo bendrovėms bus skirtas „Office 365 ProPlus“ rinkinys, kuriame bus papildomų funkcijų dokumentams valdyti debesyje.

„Microsoft“ skatina naudotis debesija. „Dokumentai, su kuriais bus dirbama „Office“ paketu bus automatiškai saugomi „SkyDrive“ debesijos paskyroje. Žinoma, vartotojas galės pasikeisti nustatymus ir saugoti failus savo kompiuteryje, bet mes tikimės, kad vartotojai įvertins debesijos privalumus“ - teigia A. Juščenko.

Paklaustas apie naujojo „Office“ kainodarą, produktų rinkodaros vadovas gūžtelėjo pečiais: „Naujasis „Office“ startuos kitų metų pirmąjį pusmetį, tad kalbėti apie tikslias kainas dar kiek ankstoka. Bet nemanau, kad išradinėsime kažką naujo“.

Tad viską apibendrinant - „Office“ taikosi prie madingosios išmanumo bangos, kur daug dėmesio skiriama gražiai vizualizacijai ir paprastam valdymui. Laikai, kai tekdavo naršyti po meniu kaskadas, traukiais į praeitį, vartotojo sąsajos dizaineriai dabar geriau apmąsto, ko tikrai reikia vartotojui ir stengiasi padaryti dažniausiai naudojamas bei naudingiausias funkcijas lengvai pasiekiamas.