1. Techninės įrangos palaikymo patobulinimai

Daugiabranduoliai procesoriai: skirtingai nei „Windows Phone 7“, WP8 galės veikti įrenginiuose su kelių branduolių procesoriais. „Microsoft“ atstovai skelbia sutelksiantys visą dėmesį į įrenginių su dviejų branduolių procesoriais funkcionalumą, tačiau operacinė sistema veiks ir įrenginiuose su keturių ar daugiau branduolių procesoriais. Tai padės geriau konkuruoti su „Android“ - šioji sistema jau veikia įrenginiuose su keturių branduolių procesoriais.

Bendras operacinės sistemos su „Windows 8“ branduolys: Dėl tam tikrų WP8 ir „Windows 8“ panašumų, programėlių kūrėjai galės savo produktus pritaikyti abiems sistemoms vienu metu.

„microSD“ kortelių palaikymas: „Windows Phone 8“ galų gale veisk įrenginiuose su lizdais „microSD“ kortelėms – tokiu būdu vartotojai galės išplėsti vidinę telefono talpą ir patogiau pernešti savas rinkmenas.

Pagerinta ekranų raiška: WP8 palaikys tris skirtingas įrenginių ekranų raiškas: 720p (1280 x 720 taškų), WXGA (1280 x 768) ir WVGA (800 x 600).

2. „Internet Explorer 10“

Naršyklė „Internet Explorer 10“ bus iš anksto įdiegta visuose įrenginiuose su WP8 operacine sistema. Naršyklė veiks panašiai, kaip ir planšetiniuose bei asmeniniuose kompiuteriuose – nors tai tikriausiai reiškia, kad ji bus jautri tiems patiems piktavalių programišių įsilaužimų būdams. „Microsoft“ žada, kad su IE10 interneto naršymas bus greitesnis.

3. Geresnės programėlės

Korporacijos atstovų teigimu, WP8 sistemoje esama tokių patobulinimų, kurie padės programėlių kūrėjams paprasčiau pritaikyti savo produkciją, kurtą pilnavertei „Windows“ sistemai. Įmonės atstovai taip pat teigia, kad WP8 suteiks galimybę kurti geresnius žaidimus ir naudingesnes programėles.

4. „Microsoft Wallet“

Šiuo požiūriu „Microsoft“ vėl eina keliu, kurį jau numynė „Android“ sistema: naujojoje operacinėje sistemoje bus įdiegta patikima nedidelio veikimo nuotolio NFC skaitmeninės piniginės apmokėjimo sistema, kuri bus suderinama ir su debito, ir su kredito kortelėmis bei trečiųjų šalių siūlomomis paslaugomis. Tokiu būdu vartotojai galės susimokėti už prekes ir paslaugas priglausdami telefoną prie specialių terminalų. „Microsoft“ žada, kad jų siūloma NFC sistema bus pati geriausia rinkoje.

5. „Nokia“ žemėlapiai

„Microsoft“ atsisakys „Bing“ žemėlapių ir pereis prie tobulesnių savo partnerių „Nokia“ žemėlapių naudojimo. WP8 sistemoje bus iš anksto įdiegta „Nokia“ žemėlapių programėlė, kuri pateikia pažingsnines kelionės instrukcijas ir gali veikti be interneto ryšio, taigi, su tokia programėle kelio bus galima ieškoti net gūdžiame miške, kur interneto nebūna.

6. Patobulinimai verslo klientams

Dalį sparčiai besitraukiančio „Blackberry“ rinkos dalies pyrago bandys nusiriekti ir „Microsoft“: bendrovė verslo klientams su naująja sistema pasiūlys duomenų srautų kodavimą ir saugaus įjungimo priemones naudojantis „Microsoft Bitlocker“ technologija. Ir, savaime suprantama, telefone bus „Microsoft Office“.

7. Nauja vartotojo sąsaja

Viena iš „naujovių“, kuria „Microsoft“ džiaugiasi labiausiai – tai atnaujintas pradinis ekranas. Dabar vartotojai galės lengviau kontroliuoti savo dinaminių kortelių išvaizdą: bus galima keisti ne tik jų vietą, bet ir dydį, taigi, dažniausiai naudojamas korteles bus galima patogiai išsididinti, o mažiau svarbias - susimažinti. Bus pasiūlytos ir naujos fono bei pačių kortelių spalvų pasirinkimo galimybės.

8. Integracija su „Skype“ ir skambučiais internetu

Pasak „Microsoft“ atstovų, WP8 sistemos siūloma skambučių internetu (VoIP) galimybė bus „pažangiausia rinkoje“. Nors „Skype“ („Microsoft“ priklausančios bendrovės programėlė) nebus giliai integruota į operacinę sistemą, populiariausia pasaulyje VoIP programėlė išnaudos naujosios operacinės sistemos patobulintas VoIP galimybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)