Nuo 2004 m. su retos formos vėžiu kovojantis S. Jobsas antrą kartą šiais metais viešai pasirodys (pirmą kartą kovą pristatė „iPad“ naujoves) pasaulinėje „Apple“ kūrėjų konferencijoje Kalifornijoje.

„Apple“ nenusileidžia konkurentėms „Google Inc.“ ir „Amazon.com“ ir kuria programas, kad naudotojams būtų lengviau internete kaupti ir pasiekti muziką. Nuotolinių kompiuterinių išteklių paslaugos (angl. cloud computing) suteiks naudotojams galimybę kaupti dainas ir kitokius duomenis laikyti nuotoliniuose serveriuose, užuot laikius kietuosiuose diskuose. Su šia paslauga „iPhone“ galės varžytis su išmaniaisiais telefonais, veikiančiais su „Google Android“ programine įranga.

Konferencijoje bus pristatyta nauja programinė įranga „iOS“ (nuotolinių kompiuterinių išteklių paslauga) ir aštuntas operacinės sistemos „Mac“ kompiuteriams atnaujinimas – „Mac OS Lion“.

„Dvi platformos pasidarys daug labiau susijusios“, – teigė Bostono kompanijos „Yankee Group“ analitikas Carlas Howe’as.

Būsimoje konferencijoje „Apple“ nepristatys naujo telefono, greičiausiai jį pristatys rudenį.

Nauja nuotolinių kompiuterinių išteklių paslauga vadinsis „iCloud“ ir bus patobulinta 2008 m. pristatytos „Apple MobileMe“ paslaugos versija, kurios naudotojai galėjo laikyti „Apple“ serveriuose e. laiškus, kalendorius, nuotraukas ir kitokį turinį už 99 dolerių metinį mokestį.

Paslauga turėjo defektų, pvz., nepavykdavo gauti arba išsiųsti e. laiškų.
Šiaurės Karolinoje „Apple“ pastatė mlrd. dolerių vertės duomenų kaupimo centrą, kuriame bus galima kaupti naujosios paslaugos naudotojų duomenis.
Nauja paslauga gali reikšti permainas ir „iTunes“. „Apple“ sudarė sutartis su trimis didžiosiomis įrašų kompanijomis, kad šios leistų naudotojams priėjimą internetu prie jų dainų kolekcijų.

„Apple“ paseks „Google“ ir „Amazon“ pavyzdžiu ir leis naudotojams siųstis muziką iš nuotolinių kompiuterinių išteklių, užuot siuntus į kietąjį kompiuterio diską.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)