„Google“ teigimu, kompiuteriai su įdiegta „Chrome“ operacine sistema gali pasirodyti pardavime iki 2010 m. vidurio.

„Pagrindiniai „Google“ operacinės sistemos „Chrome“ aspektai – greitis, paprastumas ir saugumas“, – teigiama bendrovės interneto dienoraštyje.

Ši žinia taip pat gali būti smūgis atvirojo kodo „Linux“ operacinei sistemai, kuri iš pradžių turėjo būti diegiama „netbooks“ kompiuteriuose, tačiau vėliau pralaimėjo senesnei „Microsoft“ „Windows XP“ versijai.

Ši žinia buvo paskelbta likus keliems mėnesiams iki tol, kai „Microsoft“ pradės pardavinėti naujausią savo operacinės sistemos versiją „Windows 7“.

„Google“ jau turi operacinę sistemą „Android“, skirtą mobiliesiems telefonams, kuri taip pat gali būti naudojama „netbook“ kompiuteriuose. „Google“ operacinė sistema „Chrome“ skirta ne tik nešiojamiesiems kompiuteriams, tačiau ir žmonėms, kurie daug laiko praleidžia naršydami internete.

Šis pranešimas gali stipriai pakeisti operacinių sistemų rinką, ypač bendrovei „Microsoft“, kuriai priklauso maždaug 90 proc. rinkos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją